Her blir det full rulle på nyttårsaften

Ivrig gjeng: Thomas Solberg, Nina Einander og Christian Richardsen fra Spenst Treningssenter håper å stelle i stand et topp arrangement for løpeentusiastene i Rygge. Begge foto: Joakim Bekkåsen

Ivrig gjeng: Thomas Solberg, Nina Einander og Christian Richardsen fra Spenst Treningssenter håper å stelle i stand et topp arrangement for løpeentusiastene i Rygge. Begge foto: Joakim Bekkåsen Foto:

På nyttårsaften kommer flere hundre til å være i sving. Treningssenteret Spenst og OK Moss varter nemlig opp med hver sin idrettsfest

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

OK Moss er i rute med sitt arrangement og ser ut til å gjenta suksessen med hele 200 deltakere på sitt tradisjonsrike orienteringsløp som i år går fra Noreødegården i Mossemarka. Til samme tid, altså klokken 12 på lørdag, har også Spenst sitt eget opplegg i Rygge.

Det lokale treningssenteret droppet sitt nyttårsløp i 2015, ettersom deltakerantallet var så lavt året før. Denne gangen har det derimot gått rett til himmels. Opp mot hundre løpere er påmeldt, til stor glede for de ivrige pådriverne.

– Det er jo ikke så mye som skjer her i Moss, så det er moro å være med å arrangere noe. I tillegg er vi glad for at så mange vil være med. Det er meldt åtte grader og delvis sol, så løpeforholdene blir ideelle, sier arrangør Thomas Solberg.

Noe for enhver

Nyttårsløpet er vel å merke ikke bare for proffene. Det skal i utgangspunktet være ganske så uhøytidelig, selv om flere kommer til å gi alt underveis.

– Det er meningen at man skal hygge seg. Noen skal løpe, mens andre skal gå runden på cirka åtte kilometer. Det er gratis og åpent for alle, tilføyer Christian Richardsen som er med å stelle i stand idrettsbegivenheten i Rygge.

Løpet består for øvrig av variert terreng. Deltakerne starter ved Spenst sine lokaler og løper videre mot Bredsand, og deretter Dilling. På veien skal de også forbi Carlberg gård og innom Carlbergskogen, før de så setter kursen tilbake.

Gir tommel opp

Erik Rytter Jakobsen er en av arrangørene av OK Moss sitt løp i Mossemarka. Han gleder seg over at Spenst er tilbake på banen og arrangerer nyttårsløp.

– Jeg synes det er kjempebra at folk kommer ut og får trimmet bort ribbefettet, sier Jakobsen med et bredt smil til Moss Avis.

– Hensikten med også vårt løp er å få folk ut. Orienteringsmessig er det jo en rolig periode, avrunder han.

Artikkeltags