Maratondebut i New York

IVRIG: Bedir Yiyit er med på mer enn de fleste som driver idrett. Men han trenger både penger og ledsager for å kunne løpe New York Maraton.  (Foto: Geir Hansen)

IVRIG: Bedir Yiyit er med på mer enn de fleste som driver idrett. Men han trenger både penger og ledsager for å kunne løpe New York Maraton. (Foto: Geir Hansen)

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Bedir Yiyit (32) er tøffere enn de fleste. Nå skal han løpe maraton, og debuten tar han i selveste New York.

DEL

New York Marathon er et av de største løpene i sin kategori på verdensbasis. Men det skremmer ikke syn- og hørselhemmede Bedir fra Våler, som er aktiv både på ski, sykkel og føtter. I tillegg spiller han goalball.
– Jeg har aldri løpt maraton før, så det blir spennende. Men jeg trenger en ledsager under løpet, forteller Yiyit.
På grunn av sitt handikap er 32-åringen nødt til å ha med seg en støttespiller på de 42.195 meterne i New Yorks gater. Og nå håper han at noen føler seg kallet.
– Det bør jo være en løpssterk person, men han får jo løpe New York Marathon, da. Lønn blir betalt av Hjelpemiddelsentralen, men reisen og oppholdet for ledsageren må jeg også få dekket, sier Bedir.
Cirka 15.000 kroner regner han med å trenge. Og får han ikke pengene – og en ledsager – på plass, går maratondrømmen hans i vasken.
– Jeg har veldig lyst til dette, og er på sponsorjakt, smiler friskusen, som håper å stå på startstreken med en ivrig makker når skuddet går søndag 5. november.
knut-eigil.nesselquist@moss-avis.no
Tlf. 69205024

Artikkeltags