Før kampen på søndag ligger MFK på nedrykksplass med seks poeng. Kun målforskjellen gjør at de er foran tabelljumbo Nesodden.
For øvrig er heller ikke målforskjellen noe særlig å skryte at. 15 mål har det blitt, mens i motsatt ende av banen har det blitt hentet ut dobbelt så mange baller fra nettet.

Kampen mot Østsiden følger du live her fra 18.00

Trenger seire før ferien

Søndag reiser spillerne til Fredrikstad for å møte fylkesrival Østsiden. Da tar de med seg fem strake tap i bagasjen. Forrige kamp var mot Førde på Melløs. Den endte 0–5.
Trener Michael Frank mener Østsiden er et lag som Moss FK bør slå på en vanlig dag. Han håper nå at laget kan ta seg en ferie med god samvittighet etter hjemmekampen mot Kjelsås lørdag 13. juli, som er siste kamp på tre uker.
– Det ville vært en stor opptur å få to gode resultater før ferien, sier han.

Vil vise hva de er gode for

Etter kampen mot Østsiden vil sesongen være halvspilt.
– Det er fortsatt mange poeng å spille om. Vi har hatt en del stang ut, men det kan ikke vare ut hele sesongen, lover han.
– Hvordan påvirker de dårlige resultatene spillergruppa?
– Noen tenker nok mer på det enn andre, men det er viktig å aldri gi opp. I kampen mot Østsiden tror jeg det blir en gjeng som kommer til å være veldig tente. De er opptatte av å vise at de er bedre enn det tabellen tilsier nå, sier han.

Tror på jevn kamp

Østsiden-trener Glenn Rostad sier de ikke kommer til å ta noe for gitt i Østfold-derbyet.
– Jeg tror det kan bli en jevn kamp. Vi har tatt flere poeng, men det betyr minimalt når dommeren blåser i gang kampen på søndag.
Han deler Franks tanke om at MFKs foreløpige plassering på nest sisteplass ikke er representativt for hva som har blitt vist på gresset.
– Moss er et godt lag som har fått dårlig betalt i forhold til det tabellen viser, sier han.

Trist for mossefotballen

Østsiden-treneren håper samtidig for sportens del at MFK kommer seg opp av gjørma.
– Jeg synes det er veldig trist at mossefotballen er der den er nå. Jeg håper de får ting på stell igjen. Det fortjener Moss og den fotballkulturen og -historien som er der, avslutter Glenn Rostad.