Mesterlig takketale

Vinneren av idrettsprisen 2008, Bedir Yiyit (i midten) er flankert av (fra venstre) Anne Bramo (ny daglig leder), John Rusvik Johansen (nytt styremedlem), Ine Lindberg (nytt varamedlem) og Ingunn Kvalvik (ny leder) i Moss idrettsråd.

Vinneren av idrettsprisen 2008, Bedir Yiyit (i midten) er flankert av (fra venstre) Anne Bramo (ny daglig leder), John Rusvik Johansen (nytt styremedlem), Ine Lindberg (nytt varamedlem) og Ingunn Kvalvik (ny leder) i Moss idrettsråd.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Den svaksynte «jernmannen» Bedir Yiyit fikk høyst fortjent Idrettsprisen 2008, og han svarte med en meget varm takketale.

DEL

– Jeg vil takke alle som har hjulpet meg. Idrettslagene i Moss og alle som har stilt opp for meg i all slags vær – på trening og i konkurranser.
– Spesielt vil jeg trekke frem Rune Holtze Jensen, men hele sykkelklubben og alle andre som driver med idrett i Moss vil jeg også takke.

Sosialt viktig

– Idretten har gitt meg utrolig mye, og jeg håper at jeg kan være med å inspirere flere funksjonshemmede til å begynne med idrett.
– Idretten er like viktig for det sosiale som det sportslige. Man kommer ut og treffer andre mennesker, og det gir inspirasjon. Blir man bare sittende inne, så kan man fort bli deprimert.
– Alle kan drive med idrett. Det viktigste er bare å komme i gang med noe. Deretter er det bare viljen som bestemmer hvor langt man kan nå, sier Bedir Yiyit.
Og akkurat det er han selv et prakteksempel på!

– Uforståelige mål

Idrettsprisen innebærer en sjekk på 3000 kroner, en krystallbolle og blomster.
Den avtroppende lederen av Moss idrettsråd, Anne Bramo, hadde blant annet følgende begrunnelser for valget av årets prisvinner: «Årets prisvinner har gitt inspirasjon til mange mennesker. Han setter seg store og av og til uforståelige mål. Og dersom han ikke finner en konkurranse som passer, så lager han like gjerne sitt eget løp. Han er en person som skaper nye relasjoner og samarbeidspartnere. Og til tross for sitt handikap så legger han aldri noen byrder på andre.»

Ekstrem kondisjon

Til tross for at han er svaksynt har han gjennomført utallige og vidt forskjellige styrkeprøver, som selv for topp trente funksjonsfriske er gedigne oppgaver. Blant annet har Bedir Yiyit løpt New York maraton så fort at ledsagerne ikke holdt følge.
Han har deltatt i Vasaloppet, og han har tatt Birkebeiner-trippelen, hvilket betyr langdistanseprøver både på ski, sykkel og løping i et terreng som til tider er svært kupert og krevende. Hardhausen har tidligere også syklet Trondheim– Oslo, Nordkapp–Lindesnes og mange andre kortere turritt på tandem.

Klubben takker

– At Bedir får prisen, i konkurranse med mange gode kandidater betyr mye for det arbeidet som spesielt Rune Holtze Jensen har tatt et stort ansvar for.
– Moss Cykle Klubb er takknemmelig for at Moss Idrettsråd ser hva som kan oppnås, bare viljen og et sterkt ønske om å skape resultater er tilstede - dette tiltross for fysiske handicap, og vanskelige rammebetingelser, kommenterer lederen av Moss Cykle Klubb, Helge G. Watndal.

Artikkeltags