– Etter en grundig opprydning på Melløs kom vi over ganske mye utstyr, som er i god stand videre, og som vi må skifte ut blant annet på grunn av nye sponsor- og leverandøravtaler, sier markedssjef Geir Syvertsen.
– Det er fantastisk at Moss Fotballklubb vil hjelpe oss i EduSports på denne måten, sier Bjørn A. Grønna, og gir oss en liste med tall.
Den viser at MFK bidrar med 169 overtrekksjakker, 108 treningsbukser, 110 drakter, 68 shortser, og 23 strømper denne gangen.

Motivasjon

– Dette blir barna og ungdommen i Lusakas forsteder glade for. Godt utstyr gir litt ekstra motivasjon, smiler Knut A. Grønna, som har flere lengre opphold i og rundt Lusaka bak seg.
– Jeg hadde et to måneders opphold der nede for halvannen måned siden, som feltarbeide i forbindelse med utviklingsstudiene ved Høyskolen i Oslo, forteller han.
Dette er ikke første gang MFK sender utstyr til Zambia.
– Neida! Moss Fotballklubb begynner å bli et kjent navn der nede, og klubben har hjulpet til helt siden Per A. Bakke sin tid som leder, forteller Bjørn A. Grønna.
– Men også klubber som Soon og Kambo har hjulpet EduSports med overskuddsutstyr, legger han raskt til.

Stabæk–MFK i Zambia

– Ja, nå er faktisk også Stabæk representert med overskuddsutstyr der nede. Kanskje blir det kamper i Zambia mellom lag i Stabæk- og MFK-drakter, og ikke bare på Melløs og Nadderud i fremtiden, ler Bjørn A. Grønna.
I forbindelse med turen i juni vil det bli åpnet tre nye skoler i Lusakas forsteder, som blant andre biskop Rosmarie Køhn vil være med å innvie.
– Hamar Bispedømme har gjennom sitt jubileumslotteri skaffet penger som brukes til skolebygninger, som vil ha stålkonstruksjoner fra Gjøvik, orienterer Bjørn A. Grønna.
– EduSports står for Education through Sports. Prosjektet har som mål å utvikle både idretts- og livsstilsferdigheter, forklarer Knut A. Grønna.
– På den måten kan barna i slummen få et mer strukturert liv, og lettere kunne se håpet i en vanskelig tilværelse, runder Bjørn A. Grønna av.