Andreas Eikum fikk ny selvtillit etter drømmeår i Australia

Kameraten Odillon Kashama (til høyre) håper at kameraten Andreas Eikum kommer tilbake til Moss.

Kameraten Odillon Kashama (til høyre) håper at kameraten Andreas Eikum kommer tilbake til Moss.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

(Moss FK–Fram Larvik 5–6) Andreas Eikum dro hovedsakelig til Australia for å studere, men endte opp med sitt beste fotballår.

DEL

– Jeg fikk tilbake lysten på fotball i Australia. Egentlig dro jeg dit for å studere, men jeg fikk sjansen på fotballbanen, og det gikk veldig bra. Til slutt vant vi den øverste ligaen, og jeg ble kåret til årets spiller, forteller keeperen, som dro fra Moss etter 2010-sesongen. Nå kan han være på vei tilbake i mossedrakta.– Jeg har ikke skrevet under på noen kontrakte enda, så vi får se, smiler Eikum, som ikke ønsker å kommentere om andre klubber er inne i bildet.

– Det hadde vært moro å være med på en opptur med Moss i år. Nå kan det bygges stein for stein i klubben, og det kan bli veldig bra, utdyper han.

Straffebom

Det var imidlertid lite keeper Eikum kunne gjøre da Moss FK ble slått ut av helgens 7-er turnering i Vestfold av 2. divisjonskollega Fram Larvik. Det ble bråstopp for de gule og sorte i kvartfinalen. Etter ordinær tid sto det 1–1, etter scoring av Agum Shabani. Det hele ble dermed avgjort på straffesparkkonkurranse.

Martin Thømt Jensen bommet på sitt forsøk, mens de fem Fram-spillerne satt ballen trygt i mål. Da hjalp det lite at både Martin Reier, Halvard Lien Simonsen, Marius Gjestrumbakken og Agim Shabani scorte på sine straffer.


Etter et 1–2-tap for 4. divisjonslaget Sandefjord BK, valset MFK over 3. divisjonslaget Eik i neste kamp. De vant til slutt 13–2. Kampen mot Fram Larvik ble jevnspilt, og marginene avgjorde til slutt.
MFK manglet mange sentrale spillere til turneringen i Ramneshallen.

Fri i helgene

– Egentlig hadde spillerne fått fri i alle helgene i januar. Derfor mangler vi noen. Men uansett ønsker vi å vinne når vi er med på noe, sier trener Tor Thodesen. Han la mest vekt på at guttene fikk god trening med ball på det flunkende nye kunstgresset i Ramneshallen.

Med flere sentrale spillere fraværende fikk andre i MFK-stallen sjansen til å vise seg frem. Unggutter som Markus Grønstad, Tim Reinback og Jonas Bergersen fikk mye spilletid.

Grønstad satt mye på benken i fjor. I år håper han å ta et steg opp og kjempe enda hardere om en plass på laget.

– Jeg lærte mye av å være med i fjor, og har med meg mye erfaring før denne sesongen. I fjor spilte jeg en del i starten av sesongen fordi vi hadde så mange skader. I år håper jeg å få spilletid fordi jeg spiller meg inn på laget mens lagkameratene er skadefri, sier 19-åringen, som har spilt i MFK hele sin karriere. Han trives best sentralt på midtbanen, men kan også spille kant eller back.

Følgende spillere representerte MFK i helgen: Andreas Eikum, Pål Kirkerød, Martin Reier, Agim Shabani, Halvard L. Simonsen, Martin Thømt Jensen, Tim Reinback, Marius Gjestrumbakken, Jonas Bergersen, Jonathan Mehrez, Ole Henrik Vik, Odillon Kashama og Markus Grønstad.

Artikkeltags