Asker vant over Moss FK

Fabian Stensrud Ness (bildet) var ifølge MFK II-trener Clas A. Guttulsrød muligens i kontakt med ballen som til slutt endte i Spartas mål. Det var uansett ikke nok mot avdelingsleder Sparta. Her i en kamp for A-laget mot Asker.

Fabian Stensrud Ness (bildet) var ifølge MFK II-trener Clas A. Guttulsrød muligens i kontakt med ballen som til slutt endte i Spartas mål. Det var uansett ikke nok mot avdelingsleder Sparta. Her i en kamp for A-laget mot Asker. Foto:

Av og
Artikkelen er over 5 år gammel

(Moss FK - Asker 1-2) MFK tok ledelsen etter et flott skudd av Jonas Bergersen, men Asker kom tilbake og vant kampen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

MFK-trener Tor Thodesen synes de var på høyde med Asker i banespillet, men han er skuffet over det han karakteriserer som "juniorfeil" defensivt, som resulterte i de to avgjørende scoringene. 

- De feilene vi gjør i forkant av både straffesparket til Asker og den andre scoringen, er "juniorfeil". Vi nøler i stedet for å få ballen unna, og det nytter ikke. Da blir vi straffet som i dag, sier Thodesen.

- Jeg savner definitivt beslutsomhet i forsvar, og det må vi jobbe med. Det er en kjedelig måte å slippe inn mål på, sier han.

Fint Bergersen-mål

MFK startet godt, og Jonas Bergersen ga hjemmelaget ledelsen etter 23 minutter med et flott skudd. Asker utlignet ved Robin Hellman ti minutter senere før Petter Linstad ble matchvinner i det 39. minutt. I andre omgang skapte både Asker og Moss lite. 

- Asker er et godt lag, og vi kan ikke forvente å spille ut Asker på denne banen. Det klarer ingen i avdelingen, og selv om ikke vi skapte så mange sjanser, gjorde ikke Asker det heller. Men vi må bli mer beslutsomme, fastslår Tor Thodesen.

Allerede søndag er det ny kamp på Bellevue, og Thodesen spår en ligndende kamp som i kveld.

- Vi må starte i det samme modus som vi gjorde i dag, men vi må ikke falle ned på samme måte som vi gjorde etter at vi tok ledelsen. Vi må heller prøve å få en scoring til, avrunder Thodesen.

Niklas Heia kom inn i andre omgang, men fikk bare fem minutter på banen før han ble skadd. Han fikk en skikkelig smell i kneet, og ble båret av banen. Etter kampen ble han fraktet til sykehuset, og det er bare å håpe det beste for MFK-krigeren. 

Slik gikk kampen:

90. min: Klaussen får en sjanse til å utligne på overtid, men skuddet hans, i god posisjon, blir blokkert.

88. min: Ness går ut, Vegar Edelsteen kommer inn.

83. min: Klaussen skyter fra langt hold, men skuddet går via Asker-forsvarer og til corner. Johannessen tar corneren, men keeper hopper opp og tar ballen.

82 min: Det skjer veldig lite her på Bellevue.

73. min: Farlig corner til Asker, Eikum bokser til ny corner. Asker har kun en spiller inne i feltet under corneren, mens tre spillere løper inn i feltet i det corneren tas. Corner nr. 2 er ufarlig. 

71. min: Petter Linstad får gult kort for Asker. Fortsatt ingen store sjanser i 2. omgang.

68. min: Gjestrumbakken får gult kort. Det får også Thomas Klaussen få minutter senere. Skikkelig temperatur på Bellevue nå.

64. min: Heia ligger nede, med store smerter i kneet. Han får behandling av Røde Kors, og må ut på båre. Jonathan Mehrez kommer inn for Heia.

64. min: MFK har mye ball nå, men er ikke presise nok til å skape de store sjansene.

61. min: Thømt Jensen får gult kort.

61. min: Klaussen finner Ness i feltet, men han er godt dekket og får ikke headet skikkelig mot keeper.

59. min: Bytte MFK: Ohlsson ut, Niklas Heia inn.

Bytte Asker: Alban Shipshani ut, Kevin Nicol inn.

55. min: Ingen store sjanser til noen av lagene i løpet av de første 10 minuttene av 2. omgang.

51. min: Frispark til Moss, Johannessen tar det, men det er flatt og løst. Enkelt for Asker.

49.min: Asker har corner, men Eikum bokser ballen ut.

2. omgang er i gang. MFK har ikke gjort noen bytter.

Pause: 1-2. MFK startet best, og tok ledelsen ved Jonas Bergersen, men Asker kom tilbake og leder ved pause.

42. min: Henning Johannessen ligger nede og får behandling. Er snart på beina igjen.

39. min: Straffe til Asker. Petter Linstad setter det i mål. 1-2.

38. min: Frispark til MFK etter at Markus Ingebrigtsen tok Thomas Klaussen, han fikk også gult kort. Johannessen tar frisparket, mot Ness, som ikke fikk så mye ut av det.

37. min: Askers keeper, Thomas Lia, snapper ballen rett foran Peter Furuseth, og MFK-publikum mener han var utenfor 16-meteren da han tok ballen med hendene, men dommeren mente ikke det.

36. min: Frispark til Asker, rett i MFK-muren.

33. min: Asker utligner ved Robin Hellman. 1-1. Skjøt med venstre fot opp i venstre hjørne, omtrent fra det høyre hjørnet av 16-meteren. Pen scoring, det også.

31. min: Corner til Asker, Markus Ingebrigtsen header utenfor.

30. min: Alban Shipshani skyter fra 25 meter, Eikum redder greit.

29. min: Petter Furuseth får gult kort. Frispark til Asker, som de ikke får noe ut av.

26. min: Agim Shabani ligger nede etter en smell, men er fort på beina igjen.

23. min: Jonas Bergersen får drømmetreff på ballen, og setter den i krysset fra ca. 20 meter. 1-0 til Moss.

20. min: Corner til Moss, Johannessen tar det, langt mot Gjestrumbakken, som header til Ness, som ikke får ordentlig kraft i sin heading mot mål.

17. min: Ulrik Arneberg er skadd for Asker, og Mats Lyngen tar hans plass.

15. min: Moss FK og Asker har spilt jevnt de første 15 minuttene, med en halvsjanse til begge lag.

MFKs lag:

Andreas Eikum, Jesper Andersen, Agim Shabani, Martin Thømt Jensen, Marcus Ohlsson, Petter Furuseth, Henning Johannessen, Marius Gjestrumbakken, Jonas Bergersen, Thomas Klaussen, Fabian Stensrud Ness.

Askers lag:

Thomas Lia, Robin Hellman, Ulrik Arneberg, Markus Ingebrigtsen, Stian Solberg, Petter Linstad, Kristoffer Tollås, Vajebah Sakor, Balal Arezou, Alban Shipshani, Fredrik Notice.

Før kampen:

MFKs Henning Johannessen lar seg ikke lure av at dagens motstander på Bellevue, Asker, ligger under midten av tabellen.

– Asker er bedre enn tabellplasseringen tilsier. De har hatt flere gode kamper i det siste og er på vei oppover. De spilte i Adeccoligaen i fjor og er et bra lag. Jeg tror det blir en steintøff kamp, sier Johannessen.

– Hvordan er sjansene for at dere skal revansjere tapet dere hadde borte mot Finnsnes i helgen?
– Da må vi opp et par hakk i alle faser av spillet. Spesielt i spillet i «boksene». Først og fremst må vi bli flinkere til å utnytte de sjansene vi skaper.

– For dere skaper stort sett nok sjanser for tiden?
– Vi bør nok bli bedre i spillet på den siste tredjedelen av banen. Vi skaper mange halvsjanser, men det er litt for langt mellom de virkelig store. Vi må bli mer presise, vurderer Henning Johannessen.

Sist helg vant Asker 1–0 borte mot Mjølner som ledet avdelingen tidligere i sesongen.

LES OGSÅ:

MFK poengløse mot bunnlaget

Artikkeltags