Gå til sidens hovedinnhold

Dette er sjefen på Melløs i år

Artikkelen er over 7 år gammel

Arne Erlandsen kan være trener så mye han vil. Men på banen er det Kristian Flittie Onstad som blir MFK-sjef i 2014.

MFKs autoritære midtstopper styrer skuta som ingen andre på dette nivået. Erfaringen fra spill i Tippeligaen skinner gjennom, og alt annet enn å vinne kamper virker uaktuelt. Likevel innrømmer kontroversielle Onstad at han ikke er helt feilfri.
– Jeg har mine dårlige dager, jeg også. Da må de andre gutta stå opp, sier Onstad.

Han var innom en av dem i treningskampen mot LSK. Der fungerte ikke MFKs bakre ledd som forventet før pause. I andre omgang var Onstad utilnærmelig, og da løftet hele laget seg. Og det kan bli en kjenningsmelodi denne sesongen. For er Onstad god, er gjerne resten av laget det, også.
– Men vi trenger å luke vekk de enkle baklengsmålene. Alt må strammes opp, helt fra målvakter til spiss, mener forsvarssjefen.
– Var det serielaget du spilte på mot Lillestrøm?
– Nja, det var vel i hvert fall ikke så langt unna. Det blir noen rokeringer siden vi har karantener. Men jeg håper Kenneth Di Vita Jensen spiller. Han er god, sier Onstad.

Hovedtrener Arne Erlandsen vil ikke bekrefte Onstads spådom, men sier følgende når vi spør hvilke 11 som starter mot Mo 2. påskedag:
– Det kan bli endringer ut fra laget som startet mot LSK. Kenneth hvilte vi bevisst siden han ikke var helt i hundre. Men jeg tror han blir spilleklar til seriestart.

Må ta ting alvorlig

Erlandsen har innført en kynisme i MFKs spill som gjør laget gjerrige bakover og dødelig effektive framover. Men når det slurves med jobben blir han irritert.
– Det hender at blir noen gale valg, og det går ikke på det nivået vi ønsker å være. Vi må kutte ut stjernenykkene, rydde vekk de personlige feilene og ta ting alvorlig hele veien, sier MFKs hovedtrener, og fortsetter:
– Men vi er i rute. Det har vi vært lenge, smiler Erlandsen.

Også Kristian Flittie Onstad er serieklar:
– Vi har spilt mange kamper og vært solide stort sett hele veien. I serien står det mellom oss og Follo, sier han skråsikkert.

Arne Erlandsen og Kristian Flittie Onstad er to sterke fotballpersonligheter med klare oppfatninger om hvordan ting skal gjøres. De er ikke alltid like enige om oppskriften, men det skaper en dynamikk og et trøkk som laget trenger. Og veien fram står de sammen om: 2014 skal bli MFKs år!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.