Tap søndag til tross, i år skal det bli festfotball på Melløs, og firkløveret sørger for gode rammer. Da får også A-laget som seg hør og bør benytte festgarderoben på stadion, både til hverdags og helg.
– Vi er på prøve fra kommunen. Holder vi det ordentlig, som jeg er sikker på at vi klarer, får vi kanskje forlenget avtalen. Vi har i hvert fall fått skryt så langt, smiler Jon Larsen.

De fire MFK-patriotene deler jobben som materialforvalter mellom seg, og det skal godt gjøres å komme på Melløs uten å treffe en av dem i full sving.
– Mye skal gjøres i forbindelse med kamp og trening, sier Larsen, og fortsetter:
– Gutta vasker garderoben, men vi må påse at det er ordentlig gjort. Og så må vi ordne drakter, baller, klargjøre utstyr og ordne frukt og drikke. I tillegg er det kontakten med motstandere før og under hjemmekamper og klargjøring til bortekamper. Vi planlegger måned for måned og fordeler oppgaver deretter, og alt går veldig fint.

Larsen er foreløpig avhengig av rullestol etter en bilulykke i 2012, men pisker de andre rundt etter beste evne.
– Siden Lars er visepresident i LiverBirds Moss, har jeg fått tittel som president i Kongelig Norsk Materialforvalterlaug. Og den benytter jeg meg jo av, ler Larsen, som dermed tar det administrative ansvaret mens de tre andre er «løpegutter».

Viktige personer

I det hele tatt sitter latteren løst når kvartetten er sammen. Alt egner seg ikke på trykk, men der i gården er det i hvert fall ingen som tar seg selv høytidelig.
– Vi har en herlig tone i teamet, og går ikke av veien for å slenge med leppa. Her blir ingen fredet, er gutta enige om.

Etter noen tunge sesonger på Melløs, tyder alt på at ballen ruller MFKs vei på flere plan. Det synes også Jon Larsen, som har lang fartstid i klubben.
– Ja, nå hjelper det veldig. Truls er en veldig viktig mann, både for oss og for klubben generelt, og samarbeidet med Arne og Ørjan går veldig fint. Vi får den informasjonen vi trenger for å gjøre vår jobb best mulig, og jeg synes jo også at det er veldig fint at vi er på bakkeplan igjen, og deler hus med Rapid Athene, forteller Larsen, og snakker om daglig leder Truls Andersen, hovedtrener Arne Erlandsen og toppspillerutvikler Ørjan Christiansen. – I tillegg hadde vel klubben stoppet uten Morten Westheim, supplerer Terje Henriksen.

Det Larsen ikke er like tilfreds med, er egne muligheter til å farte rundt på stadionanlegget. Hovedinngangen midt på tribunen er den eneste han kan benytte med rullestolen, og ballrommet i kjelleren er for eksempel ikke tilgjengelig for ham.
– Forholdene kunne vært bedre. Men jeg trener for å komme ut av stolen, og har et mål om når det skal skje. Melløs-publikum skal få være med på det, smiler Larsen.

Vi kunne ikke hatt det mer moro enn vi har det sammen her

Gode rutiner

Før hjemmekamp skal festgarderoben klargjøres. Draktene henges på riktig plass, drikke i kjøleren, frukt og nok gul tape til strømpene må være klart. Når spillerne kommer skal de ikke kunne sette fingeren på noe. Alle får det de ønsker å drikke, enten det er Coca-Cola, Farris eller vann. Dessuten skal de ha Litago etter kamp.
– Det handler jo om å skape gode forutsetninger for spillerne, slik at de 11 som til enhver tid er på banen kan prestere best mulig. Der har både materialgjengen og jeg en prioritert oppgave, sier MFKs hovedtrener, Arne Erlandsen.

Han har ingenting imot å lempe utstyr selv, men setter pris på gutta som stiller opp for laget hans.
– Det er viktig å ha gode rutiner på det som skal gjøres, og sørge for at det blir gjort. Og det gjør disse gutta, sier Erlandsen fornøyd.

Lars Smith har en liten mannsalder bak seg i MFK, og legger stor vekt på å gjøre jobben sin skikkelig.
– Når det gjelder garderoben er vi veldig nøye på at alt skal være tipp-topp, sier han.
– Hjemmekamper på Melløs er fest, og da skal alt være strøkent, sier materialforvalterkvartetten.

Det er en viktig og krevende jobb å være materialforvalter, og det handler om langt mer enn å pumpe baller og fylle vannflasker. Men for denne gjengen er det lidenskapen, kjærligheten til klubben og det gode kameratskapet som driver dem. De er beviset på at det og trives på arbeidsplassen er en avgjørende faktor i hverdagen.
– Vi kunne ikke hatt det mer moro enn vi har det sammen her, sier de fire, omtrent i kor.

Og så går Terje Henriksen for å hente draktstativet, Øyvind Horten løper og plukker baller som er skutt vekk og Lars Smith sjekker at alle gutta har det de trenger – mens Jon Larsen finner PC’en for å kontakte neste motstander. For snart er det fest igjen.