Fortjent champagnefeiring for MFKs juniorer

 Det gikk så champagnen sprutet da MFKs juniorer feiret KM-gull og opprykk til interkrets.

Det gikk så champagnen sprutet da MFKs juniorer feiret KM-gull og opprykk til interkrets. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

(Sprint-Moss 0-2) MFK-kaptein Mats Henrik Hafsmo spurtet bort til benken og hentet champagneflasken da dommeren blåste av lokaloppgjøret mot Sprint. Seieren betyr KM-gull og plass i neste års interkretsserie for MFK.

DEL

- Deilig! Jubler Hafsmo, som ledet laget sitt til en trygg seier på Amfibanen.

- Vi har fortjent dette. Nå kan vi slå oss løs i den siste kampen mot Mysen, men vi skal fullføre skikkelig, sier Hafsmo, som skal i det militære neste år.
- Men jeg skal forsøke å holde fotballen vedlike. Vi får se hva jeg finner på, sier han, dyvåt av champagne og svette – den beste blandingen som finnes for en fotballspiller etter en viktig kamp.

Tapte dueller

Sprint har slått Moss to ganger før i år, men nå kom Kjetil Jensens gutter til kort. Det virket ikke helt som om de blåhvite hadde tro på at dette kunne gå, og de ble stående litt med lua i hånda, tapte dueller og lot mossingene til stor del få styre kampen.
- Moss var mye mer aggressive enn oss og vant fortjent. De ville mer, innrømmer Sprint-trener Kjetil Jensen.

Sprint hadde riktignok en ball i nettet på stillingen 0-0, men Henrik Thoresens nettkjenning ble annullert for offside.
- Feil, innrømmer Mats Henrik Hafsmo, som spiller stopper for Moss og var godt plassert.
- Vi tar jo imot avgjørelsen vi, men den burde vært godkjent, sier MFK-kapteinen ærlig.

Fine scoringer

Dermed var det Moss som fikk hull på byllen. Christian Bretun vendte bort Oskar Fevang, dro seg fri og dundret ballen ned i hjørnet. En fin scoring, men sett med blåhvitt blikk burde den vært unngått.
- Det er små marginer, men det gjelder få fram brøstkassa. Det greide ikke vi i stor nok grad, sier Kjetil jensen.

Etter pause var det Moss som koblet grepet, og Sprint var bare sporadisk med på å prege kampen. Først de siste ti minuttene overtok Sprint, og viste en viss vilje til å prøve. Men selv da, etter at Aleksander Braun Andresen hadde headet inn 2-0 til Moss på Preben Andersens delikate innlegg, ble Sprints forsøk for puslete og tilfeldige. Det lå ikke et helhjertet kollektiv bak, og da greide hjemmelaget aldri å utfordre MFK skikkelig.

Drømmeredning

Kampens øyeblikk fikk vi derimot i MFK-boksen, seks minutter før full tid. Dennis Dokland feide til på volley fra kort hold og fikk et herlig treff, men MFK-keeper Jonas Grønstad hentet fram en fantasiredning og holdt nullen. To glimende prestasjoner som varmet på Amfibanen.

MFK-trener Bjørn Christensen var naturlig nok godt fornøyd etter kampen.
- Jeg er stolt av gutta. De har vært gode over lang tid, og dette har de fortjent, mener Christensen, som sine vane tro er ydmyk og full av respekt for jobben som er lagt ned før han.
- Her har mange yngres trenere i Moss vært gode over mange år. Disse gutta har flotte ferdigheter og har blitt godt trent, hevder MFKs juniortrener, som også sender en blomst til tidligere A-lagstrener Michael Frank.
- Jeg har aldri hatt et bedre samarbeid med noen trenere når det gjelder hospitering. Michael var utrolig flink til å legge til rette for dette, og det har vært viktig for oss, sier Christensen.

Kun to av spillerne som tok KM-gullet blir overårige neste år, og det betyr at MFK kan stille med nesten det samme laget i 2014.
- De beste vil få en god arena på interkrets, og vil også kunne stille et sterkt KM-lag, tror Bjørn Christensen, som ikke vet om han er trener for denne gjengen da.

Mats Henrik Hafsmo skal ha skryt. Han leder laget med autoritet, tar ansvar og går foran, og gjør en solid match i spann med stoppermakker Jørn Norum Listerud. Til og med etter kampen, da boblevannet skulle hentes og sprettes, var Hafsmo sitt ansvar bevisst. Gode var også Mats Gundersen, Preben Andersen, Simen Nymark og Christian Bretun. Og så var det redningen til keeper Grønstad, da.
Hos Sprint var det få som greide å fremheve seg – og det utgjorde vel egentlig hele forskjellen på lagene i denne kampen!


Artikkeltags