Kun en dråpe i MFKs gjeldshav

positiv Rådmann Bente Hedum gir en positiv innstilling til formannskapet vedrørende Moss FKs økonomiske utfordringer. Ikke alle deler den oppfatningen.

positiv Rådmann Bente Hedum gir en positiv innstilling til formannskapet vedrørende Moss FKs økonomiske utfordringer. Ikke alle deler den oppfatningen. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Rådmann Bente Hedum vil hjelpe Moss FK. Spørsmålet er bare om det er nok, og om hun får med seg politikerne.

DEL

De røde tallene på Melløs gløder i sakspapirene til neste formannskapsmøte i Moss kommune.

Del på Facebook

Nå innstiller rådmannen på at kommunen bistår etter beste evne, og helt konkret med å ettergi gjeld knyttet til baneleie og reklamerettigheter, samt å innvilge betalingsfritak for resten av 2011. Dette utgjør tilsammen nær 550.000 kroner, og er eventuelt et betydelig bidrag. Men det blir en dråpe i havet hvis vi ser på det totale gjeldsbildet.

Gjelden på nær 7,5 millioner kroner virker formidabel å betjene, og MFK deler selv gjelden inn i følgende poster:

Lån m/garantister: 1.600.000
Annen korts. gjeld: 1.400.000
Leverandørgjeld: 2.096.500
Merverdiavgift: 167.000
Arb. giveravg.: 453.000
Feriepenger: 750.000
Forv. undersk. 2011: 1.000.000

Inkludert MKEiendoms utestående husleie, er gjelden til Moss kommune på cirka 625.000 kroner. Styret i MKEiendom skal behandle sin del av gjelden i eget møte denne måneden.
Skatt Øst har også godt over en halv million kroner til gode på Melløs.

Skepsis i Høyre

Og selv om rådmannen er positiv, er det politikerne som skal vedta.
– Dette skal jo gruppebehandles hos oss, men jeg tror at jeg med sikkerhet kan si at det blir uaktuelt fra vår side å ettergi all gjelden, sier gruppeleder i Høyre, Tage Pettersen.

Av hensyn til de mange unge som er involvert i MFK, er Moss Høyre antagelig villige til å slette noe av gjelden, men Tage Pettersen understreker skepsisen til fotballklubben.
– For å si det sånn: Vi er skeptiske, og vi merker den samme skepsisen rundt MFK hos innbyggerne nå i valgkampen, melder Pettersen, og legger til: – Hadde dette handlet kun om A-laget, ville svaret vært et klart nei. Men vi ønsker å skåne yngres avdeling i størst mulig grad.

Skjevt

Heller ikke Fremskrittspartiet har gruppebehandlet saken, men gruppeleder Erlend Wiborg deler Høyres skepsis.

– Vi har vært villige til å snu mange steiner for å hjelpe MFK, men etter at garantier om en ordnet økonomi gang på gang svikter er jeg skeptisk. Det blir skjevt i forhold til andre lag og foreninger, mener Wiborg.
– Men jeg håper jo inderlig klubben unngår en konkurs, legger han til.

Ved en konkurs vil forøvrig hele Moss FK gå under, også yngres avdeling.
Fungerende styreleder i Moss FK, Øivind T. Hansen, vektlegger at sanering av gjelden er svært viktig for klubben, og at en positiv politisk behandling kan åpne flere dører i så henseende.

– Vi er nødt til å få bort gjelden før vi kan få noe inn, så dette er helt avgjørende. Og vi jobber oss gjennom utfordringene og strever hardt med å få dette til, så jeg håper jo at de elementene vi har lagt frem får gehør hos de politiske partiene, sier Hansen, som er åpen for spørsmål fra politikerne hvis de ønsker det.

– Dette er så viktig for oss, så det er klart vi står til disposisjon hvis de politiske partiene vil snakke med oss, fastslår han.

Stadionnavn

Rådmannen vil også gi MFK rettighetene til å selge stadionnavnet.
– Det har vi ingen problemer med, og her kan det jo faktisk ligge betydelige inntekter, kommenterer Tage Pettersen.

– Er dette noe som er diskutert på Melløs?
– Vi vet at det kan være gode inntekter å hente på dette, men det er vanskelig å si hvor mye det kan handle om i kroner og øre. Men for oss er det jo veldig flott at rådmannen også har dette med i sin innstilling, sier Øivind T. Hansen.
– Det bare understreker den gode dialogen vi har med kommunens administrasjon, legger han til.

MFK hadde forøvrig styremøte i går kveld. Dato for formannskapsmøtet er 5. sept.

Del på Facebook

Artikkeltags