MFK føler seg kastet ut av Melløs

 MFK-stallens forhold på Melløs er dårligere nå enn før ombyggingen. – Uholdbart, mener Halvard Lien Simonsen (f.v.), Thomas Klaussen, Jon-André Fredriksen og resten av spillergruppa.

MFK-stallens forhold på Melløs er dårligere nå enn før ombyggingen. – Uholdbart, mener Halvard Lien Simonsen (f.v.), Thomas Klaussen, Jon-André Fredriksen og resten av spillergruppa. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

MFK-trener Tor Thodesen og spillerne hans raser mot Moss kommune og det de mener er en hverdag under uholdbare forhold. Nå krever de svar.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– MFK som fotballklubb er i praksis kastet ut av Melløs, mener Tor Thodesen, og går knallhardt ut mot det han mener er helt umulige arbeidsforhold.

– Det er en tragedie for klubben og fotballbyen. Vi forsøker å få til noe med å utvikle gode fotballspillere i Moss, men jobber under helt umulige rammer. Det er i praksis helt umulig å få til det vi ønsker uten fasiliteter til å gjøre noe som helst, mener MFKs hovedtrener.

Garderober

MFK som fotballklubb er i praksis kastet ut av Melløs

Han peker på ting som uverdige garderobeforhold og uegnede og mangelfulle klubblokaler som store problemområder.

– I fjor hadde vi en gammel og slitt, men stor nok garderobe, til disposisjon. Vi flyttet ut av den når det var andre arrangement på Melløs, men disponerte den fritt til trening både på dagtid, ettermiddager og helger. Nå er situasjonen at vi ikke får bruke den nye garderoben, og må skifte i en garderobe med sitteplass til 10–12 personer, mens vi er 20 i A-stallen. Garderoben har åtte dusjer, men bare to-tre virker mens de øvrige er permanent ute av drift. Varmtvannet holder uansett bare til de seks-syv første, og da jeg forsøkte å sette inn løse stoler slik at spillerne kunne slippe å skifte på gulvet, ble det bråk. Konsekvensen er at spillerne går hjem rett etter trening, uten å dusje. Det lar seg ikke gjøre å skape en vinnerkultur under slike forutsetningene. Dette handler ikke om luksus, men ting vi må ha, sier Thodesen.

Dårlig kjemi

Forholdet hans til banesjef Rolf-Erik Henriksen er heller ikke av det hjertelige slaget.

– «MFK har alltid tatt seg til rette på Melløs, det skal det bli en slutt på nå», er svaret jeg får fra Rolf-Erik når jeg kommer med kritikk. Han har også gjort det klart for meg at det i hans øyne ikke er forskjell på A-laget til MFK og damelaget til Rapid Athene siden begge er leietakere på Melløs, brummer MFK-treneren, og fortsetter:

– Dette er jo bare vås! Vi er fortsatt arbeidsgiver for et titall mennesker og har helt andre behov enn Rapid Athene.

Vi lar banesjef Rolf-Erik Henriksen svare på utspillet:
– Det er ikke jeg som har bestemt dette, men jeg støtter fullt ut beslutningen om at Melløs er et anlegg for alle brukerne, og at MFK ikke skal ha noen særstilling og førsterett. Når det gjelder forholdet til Thodesen er det ikke noe personlig fra min side. Jeg tåler en diskusjon og kan fortsatt prate med folk etterpå. Men vi har vært sinte på hverandre, bekrefter Henriksen.

– Hva med garderobene og dusjene?
– Dusjene har vi nettopp utbedret for 70.000 kr, så det skal være i orden nå. Og garderobene er dessverre ikke større. Men det er bestemt fra kommunalt styrehold at hovedgarderoben er en festgarderobe, og at den kun skal være i bruk ved arrangementer. Jeg retter meg bare etter de gjeldende bestemmelsene, sier banesjefen.

– MFK hadde egen garderobe tidligere. Har de gjort noe som bidrar til at de ikke får bruke den nye festgarderoben?
– Skulle MFK få tilgang i forbindelse med trening, blir det uansett aldri aktuelt at de får ha egne ting der. Garderoben skal være tom når de forlater den, og slik har det ikke alltid vært. Søppel, frukt og andre ting har blitt liggende, og det er bare å ta en titt i innbytterboksen deres etter en kamp. Det ser ikke ut, hevder han.

– Hvorfor tillates ikke løse stoler i garderoben, slik at hver spiller har et sted å sitte?
– Det har med renhold å gjøre. Vi betaler pr. kvadratmeter for vasking, og med fullt av løse stoler blir dette et problem. Det har jeg gitt Thodesen beskjed om.

Sutring

Rolf-Erik Henriksen mener Thodesen bruker for mye tid på å klage.
– Kunne han og spillerne hans konsentrert seg om det de skulle istedenfor å sutre, tror jeg ting hadde vært mye bedre, sier Henriksen.

Skuffelsen over behandlingen vi får er enorm i spillergruppa

– Men vi er fratatt alt vi trenger for å kunne drive som en satsingsklubb i byen, og jeg står på at forholdene vi prøver å drive under er uholdbare på altfor mange punkter, mener MFK-treneren.

– Tror du ikke at folk synes du syter nå?
– Jeg har full respekt for at folk synes det. Men jeg har aldri vært et sted hvor det ikke går an å snakke sammen, og det føler jeg skjer her. På meg virker det som om de som skal holde Melløs i stand har satt mest pris på om det ikke fantes brukere i det hele tatt. Skuffelsen over behandlingen vi får er enorm i spillergruppa, sier Tor Thodesen.

Støtter Thodesen

Halvard Lien Simonsen er en av veteranene i spillergruppa, og støtter Tor Thodesen fullt ut i kritikken av forholdene på Melløs.

Fasilitetene er vesentlig dårligere enn før ombyggingen

– Fasilitetene er vesentlig dårligere enn før ombyggingen. Det sier seg selv at det er ikke holder mål når seks av åtte dusjer ikke virker, og vi må trøkke oss sammen på garderobegulvet for å skifte, sier Simonsen.

Han er ikke i tvil om at de sportslige resultatene kunne vært bedre med andre rammebetingelser.

– Vi har jo ikke noe hyggelig sted å være sammen før og etter trening, og for oss spillere er slikt kjempeviktig. Jeg synes jo ikke at vi ber om så mye, men situasjonen vi opplever på vår egen hjemmebane nå er demotiverende, hevder MFK-backen.

– Klager vi blir det fort til at vi sitter på vår høye hest og krever å få alt tilrettelagt for oss. Men det er ikke slik, og vi ber bare om ordentlige garderobeforhold og et sted vi kan trives. Nå lurer vi bare på hvorfor vi motarbeides. For slik føler vi det, avrunder Halvard Lien Simonsen.

Ingen politisk støtte

Garderobeproblematikken på Melløs har vært til behandling i Skole-, oppvekst- og kulturutvalget , men politikerne tok ikke MFKs side.

Likhet for alle brukerne sto i fokus

– Det ble en kort debatt, der vi enstemmig vedtok å følge rådmannens innstilling om å opprettholde statusen på de nye garderobene som festgarderober, sier utvalgsleder Sindre Westerlund Mork (V).

– Likhet for alle brukerne sto i fokus. Møter må MFK ha i klubblokalene, påpeker Mork.

Artikkeltags