Moss FK ber om fritak for leieutgifter på Melløs

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

MFK ber Moss kommune om fritak for leieutgifter på Melløs på grunn av anleggsarbeidet. – Frekt! mener Erlend Wiborg.

DEL

Frode Andresen har på vegne av MFK søkt Moss kommune om fritak for leieforholdene på Melløs i juni og juli i år.

Det har ikke Erlend Wiborg (Frp) sansen for.
– Dette er lite profesjonelt av klubben. Jeg håper nesten de tuller, sier han tydelig oppgitt.

«Vi fikk ikke bruke Melløs stadion for vårt A-lag i juni og juli grunnet arbeid med undervarme og nytt gressteppe. Vi mener derfor at vi ikke skal belastes for leie i denne perioden», skriver Moss FK i brevet til kommunen. Totalt dreier fritaket for leieutgiftene i juni og juli seg om 136.832 kroner.

Merkelig

Tage Pettersen (H) blir overrasket over søknaden.
– Jeg har ikke fått lest dokumentet, men vi har gruppemøte i kveld. Men dette synes jeg blir litt merkelig. Vi har strukket oss ekstremt langt for å hjelpe Moss Fotballklubb og det er en grense for hvor langt Moss kommune kan tøye den strikken, både med tanke på likebehandling av klubbene og kommunens økonomiske situasjon, sier Pettersen.

Fotballklubben søker også om redusert husleie for perioden august-desember, og Frode Andresen begrunner søknaden med at leietaker på kafeen har flyttet ut og at MFK dermed mister sine leieinntekter på Melløs.
 
Han påpeker manglende vedlikehold i form av store lekkasjer på stadionbygget, samt takplater og lamper som ramler ned.

– De er jo i et leieforhold og kommunen er pliktet til å drive løpende vedlikehold i henhold til kontrakten, så der må kommunen ta ansvaret som medfølger, sier Wiborg.

Tage Pettersen mener kommunen allerede har tatt ansvar.
– Hele bygget skal mer eller mindre renoveres innvendig. Dette er ting som det jobbes med og som det vil være en løsning på innen en kjent fremtid, forklarer Pettersen og legger til:
– Jeg skjønner at de har dårlig økonomi og at det er hovedgrunnen til at de søker om fritak. Da er det lett å finne en del vikarierende argumenter.

Frekt!

En oppgradering av Melløs innebærer flere måneder med anleggsarbeid hvor stadion renoveres innvendig og gressmatten har blitt skiftet ut.
Moss FK mener det har kostet klubben dyrt og hevder i brevet til kommunen at byggeprosessen reduserer det produktet de ønsker å selge.

«Dette gir seg utslag i tapte inntekter for Moss FK, og ett dårligere arbeidsklima for ansatte.» skriver de i brevet.

Wiborg rister på hodet igjen.
– Jeg kjenner jeg blir litt irritert. Det er direkte frekt! Når vi har gjort så mye for å bidra for Moss Fotballklubb, passer det seg ikke med urimelige krav som dette, avslutter han.

Frode Andresen tar tilbakemeldingene med fatning.
– Vi kan ikke gjøre annet enn å beskrive status. Hvis de som skal ta stilling til det opplever det slik, må vi ta det til etterretning. Vi får ikke gjort noe mer enn det, kommenterer han.

Saken blir lagt fram i Formannskapet 18. oktober.

Artikkeltags