Ny tilstandsrapport påpeker avvik på Melløs

Melløs stadion.

Melløs stadion.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tilsynsrapporten etter det siste branntilsynet på Melløs stadion viser at det fortsatt gjenstår utbedring av tre avvik.

DEL

– Kun småting gjenstår, så nå ser det bra ut, kommenterer banesjef på Melløs og hovedbrannvernleder Rolf-Erik Henriksen.

Det nye tilsynet som ble utført av Movar og MIB 10.september i år viser at det fortsatt er avvik på Melløs. I tilsynsrapporten er det blant annet listet opp avvik som gjelder manglende brannøvelse, De fleste avvikene i rapporten fra desember 2012 er utbedret og lukket. Det som gjenstår er supplering av et noe mangelfullt slokkeutstyr og å fjerne innsnevringen av en rømningsvei ved klubblokalene til Rapid Athene. (Se avvikene i faktaramme til høyre)

Det må i tillegg gjennomføres en dokumentert brannøvelse på Melløs, og det må framskaffes dokumentasjon som beskriver at de valgte løsninger for utbedringer er i henhold til gjeldende krav. De branntekniksketegningene er under revidering og skal sjekkes ved neste tilsyn.

Unngikk stenging

Hanne Berland, fungerende avdelingsleder for forebyggende ved Moss Interkommunale Brannvesen (MIB), forteller at de gjenstående avvikene viser at brannsikkerheten fortsatt ikke er god nok, men at det ikke er noen umiddelbar fare.
– Det kan ha betydning for bygget, men ikke personsikkerheten. Det er ingen av disse avvikene som går på personsikkerhet, med unntak av innsnevringen av en rømningsvei. Der har inspektørene vurdert det slik at det ikke er stor nok fare for at det må begrense bruken av stedet.
– Hvis det er noe som går utover personsikkerheten i alvorlig grad så vil stedet bli stengt, men det var altså ikke tilfellet her, legger hun til.

Eier og bruker av Melløs stadion har frist til 18. oktober for å komme med en tilbakemelding på hvordan de vil utbedre de nye avvikene.

Artikkeltags