Nytt bygg, men Melløs er et anlegg i forfall

Hovedtrener Tor Thodesen kommer med krass kritikk av forholdene for Moss FK etter oppgradering på Melløs stadion. - I år har dommere og motstandere sendt rapport til kretsen på forholdene i forbindelse med hjemmekampene våre, hevder Thodesen.

Hovedtrener Tor Thodesen kommer med krass kritikk av forholdene for Moss FK etter oppgradering på Melløs stadion. - I år har dommere og motstandere sendt rapport til kretsen på forholdene i forbindelse med hjemmekampene våre, hevder Thodesen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

De synlige skadene på Melløs er tydelige, og Tor Thodesen mener forfallet er en skam for kommunen, til tross for delvis nytt stadionbygg.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Forfallet på Melløs har vært enormt bare på det halvannet året jeg har vært her. Men når manglene påpekes får jeg enten et skuldertrekk eller standardsvaret at det ikke finnes penger til utbedring som respons, sier Thodesen.

Han peker på mangelfullt stell av både hovedmatta og kunstgresset, samt skader på mål og gjerder.

– Jeg teller 20 mål på de ulike feltene på Melløs, og ikke et eneste har helt nett. Men så ble da heller ingen av dem tatt inn i vinter. Og gjerdet rundt kunstgresset er smadret flere steder, rett og slett fordi traktoren kjører rett inn i dem under måking. Det er skjødesløst, mener MFKs hovedtrener.

– Det er jo ikke riktig. Vi ødelegger ikke mål og gjerder med vilje, svarer banesjef Rolf-Erik Henriksen.

Får ikke midler

Hovedmatta er levert med en skjøtselsplan som i detaljer beskriver hvilke tiltak som må til og når disse skal gjøres for å bevare kvaliteten på gresset.

Leverandør Johnny Trandem i Østfoldgress bekrefter at banen ikke driftes etter disse viktige prinsippene, og at matta ville vært vesentlig bedre gjennom hele sesongen om den ble stelt på foreskrevet måte.

Dette er ikke gjort i henhold til den skjøtselsplanen vi la frem da gresset ble lagt

– Rolf-Erik får ikke midler til å gjøre det han bør gjøre med banen. Det er ikke snakk om så veldig mye jobb, men det må bevilges penger, mener Trandem, som fortsetter:

– Skal kommunen ha en grønn og tett bane må det legges duk og tas noen grep. Og dette er ikke gjort i henhold til den skjøtselsplanen vi la frem da gresset ble lagt.

– Kunstgresset burde vært sloddet ukentlig, samtidig som det skal renses og etterfylles gummi årlig. Dette er ikke utført, skadene er derfor betydelige. I år har dommere og motstandere sendt rapport til kretsen på forholdene i forbindelse med hjemmekampene våre, hevder Thodesen.

– Vår førsteprio nå som streiken er over er å få banene på Melløs i stand. På Bellevue er det ikke så verst, kommenterer Rolf-Erik Henriksen.

Artikkeltags