– MFK må skille ut eliten fra bredden

– Høyre vil gjerne støtte og hjelpe barne og breddeidrettsdelen av MFK, men elitedelen må klare å stå på egne bein, sier Tage Pettersen.

– Høyre vil gjerne støtte og hjelpe barne og breddeidrettsdelen av MFK, men elitedelen må klare å stå på egne bein, sier Tage Pettersen. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

– Vi kan strekke oss til å ettergi inntil 50 prosent av gjelden. Det forutsetter at MFK skiller elitedelen fra barne- og breddeidrettsdelen av klubben.

DEL

Det sier Høyres ordførerkandidat Tage Pettersen på spørsmål om deres innstilling foran mandagens formannskapsmøte.

Del på Facebook

Der skal politikerne ta stilling til MFKs søknad om at kommunen ettergir gjeld på til sammen 625.000 kroner.
– Vi vil gjerne støtte og hjelpe barne og breddeidrettsdelen av MFK, men elitedelen av MFK må klare å stå på egne bein. Kommunen har ved flere anledninger hjulpet MFK som klubb, og mye av det kommunen har bidratt med har ikke gått til barne eller breddeidretten, sier Tage Pettersen.

Tålmodigheten snart slutt

– Konklusjonen til vårt gruppemøte er at kommunen skal kunne strekke seg til å ettergi inntil 50 prosent av gjelden, vel og merke under forutsetning av at MFK snarest starter arbeidet med å skille breddedelen fra elitedelen.

– På den måten håper vi å unngå at det kommer enda en slik søknad fra MFK i framtiden, sier Tage Pettersen.
– Dette forslaget er en håndsrekning til MFK. Fra flere hold innen idretten i Moss får jeg signaler om at tålmodigheten overfor Moss FK nesten er brukt opp, sier Pettersen.

Betalingsutsettelse

Arbeiderpartiet har et forslag som ligner på Høyres i denne saken.
– Vi er villige til å ettergi halvparten av gjelden, og gi en betalingsutsettelse på resten med en frist til 1. juli 2012. Da kan vi sette oss ned og lage en videre nedbetalingsplan, sier Tomas Colin Archer.
– Vi vil samtidig anmode MFK om å organisere seg slik at yngres avdeling skilles ut, slik at den delen ikke rammes dersom klubben slås konkurs, legger Tomas Colin Archer til.

Klart nei fra Frp

Ordførerkandidat i Fremskrittspartiet, Erlend Wiborg, signaliserer en enda tydeligere holdning overfor situasjonen MFK har satt seg i.

– Frp sier nei til å være med på å ettergi gjeld til MFK.
– Kommunen har hjulpet MFK ut av mange kriser, og klubben har ikke spilt med åpne kort om hvordan den økonomiske situasjonen er.
– Så sent som under akkorden for et år siden etterga kommunen også mye gjeld.

Urettferdig

– Vi føler at grensen er nådd, og at idrettslag i Moss ikke blir likebehandlet, sier Wiborg.
– Vi får mange signaler om at idretten i Moss synes det er urettferdig at MFK skal få en hjelp av kommunen som de selv ikke får.
– Kommunen kan ikke gå inn og redde en profesjonell klubb gang etter gang, sier Wiborg.

Vil ikke slå MFK konk

SV er heller ikke villig til å ettergi noe gjeld, men partiet er villig til å gi betalingsutsettelse på alt MFK skylder kommunen.
– MFK har jo ikke penger, så det eneste alternativet til betalingsutsettelser er å slå klubben konkurs. Og det får noen andre enn kommunen gjøre, sier Øyvind Tandberg-Hanssen.
Erlend Wiborg og Tomas Colin Archer er også enige i at det ikke er kommunens oppgave å slå et idrettslag konkurs.

Artikkeltags