Min far og jeg har hatt en tendens til å kose oss litt for mye i feriene. I en årrekke har vi gått på den samme smellen og lagt på oss flere kilo i sommerperioden. Men for første gang på mange år kan jeg endelig møte høsten uten å se ut som jeg er høygravid. Det gjelder riktig nok ikke for min far, som fortsatt jobber med å redusere de ekstra kiloene fra hans Hawaii-tur i juli.

Jeg føler at jeg har vært på treningsleir i sommer. Ikke fordi jeg frivillig har trent så mye, men fordi guttungen på to og et halvt år har lært seg å løpe. Da ferieturen i år gikk til Kristiansand og dyreparken, sier det seg selv at det ikke akkurat ble mye stillesitting, noe det for øvrig ikke har blitt i ettertid heller.

Kona er høygravid med barn nummer to, så guttungen må naturligvis jeg løpe etter. Han synes åpenbart det er kjedelig å gå, for han vil komme fortest mulig fram til der moroa skjer.

Tempoet er enormt. Titter jeg bort i noen sekunder, står han plutselig ute på plattingen og feier. Heldigvis er han som regel flink til å si ifra at han har egne planer. «Straks tilbake, kanskje», roper han ofte i samme øyeblikk som han er på vei ut døra.

Enten skal han på besøk til noen av besteforeldrene, til leketøysbutikken eller en liten tur til lekeplassen. Det gjelder å følge godt med og ha joggeskoene lett tilgjengelig for min del.

Til onsdag er det endelig Mossekarusellens tredje løp, nemlig Kambomila. Takk til guttungen som har gitt meg best mulig utgangspunkt for å komme inn til en grei tid.