Det sier Dulee Johnson, som denne uken signerte for Moss Fotballklubb ut sesongen. Han har tidligere herjet i svensk eliteserie og har til og med spilt Champions League-kamper for sin gamle klubb AIK.

Men det er ikke uten grunn til at den tidligere storspilleren nå nøyer seg med spill i norsk 2. divisjon.

Alkohol og sexkjøp

Årene mellom 2008 og 2012 var svært problematiske. Johnson slet med alkoholmisbruk og ble arrestert for fyllekjøring. Han ble også tiltalt for sexkjøp, men ifølge NTB ble Johnson frikjent for dette i tingretten. Saken ble så anket til høyesterett, som fant det svært sannsynlig at han hadde gjort det. Han ble derfor bøtelagt. Johnson er i tillegg tiltalt for voldtekt, noe han ble frikjent for.

– Jeg er uskyldig. Jeg følte at folk var ute etter meg på den tiden, sier Johnson i et intervju med Moss Avis.

På et tidspunkt bestemte han seg for å ta grep og brukte god tid på å utvikle seg til den personen han ønsket å være.

– Alkoholen ble et stort problem for meg og jeg skjønte at jeg ikke kunne fortsette slik. Avvenningen tok mellom to og tre år, og jeg har lært min lekse. Ingen er perfekte, men folk skal se at man kan endre seg. Jeg er et godt menneske og en god spiller, sier den åpenhjertige 30-åringen, som setter pris på at han nå får muligheten på Melløs:

– Jeg er veldig takknemlig for sjansen jeg har fått her og gleder meg til å treffe mange nye mennesker. Jeg skal hjelpe Moss FK ut sesongen og så får jeg se hva som skjer videre. Alt det vonde som har skjedd har jeg nå lagt bak meg. Jeg føler meg lykkelig, sier den erfarne fotballspilleren.

Johnson bor alene i Moss ut sesongen, men har fire barn og kjæreste i Sverige. Han legger ikke skjul på at familien er det som betyr aller mest for ham.

– Familien er det viktigste i livet mitt og jeg gleder meg veldig til de kommer på besøk, forteller han.

Gunstig avtale

Når det gjelder det økonomiske rundt kontrakten, er Moss FK-leder Thomas Thorkildsen klar på at Johnson ikke overskrider de rammene som er satt.

– Økonomisk sett er han en veldig gunstig spiller for oss. Kontrakten hans er i henhold til den lønnsmodellen vi har. Det er fortsatt ingen spillere som har heltidskontrakt, understreker Thorkildsen.

Dulee Johnson ble for øvrig spilleklar denne uken og er derfor med i troppen som søndag tar turen til LSK-hallen for å møte Lillestrøms rekrutter.