Nordisk mesterskap i gatefotball på Jeløy

LANDSLAGSSJEF: Rune Isegran fra Moss leder det norske landslaget i gatefotball. Her viser han egne ferdigheter i fotballbingen på Framnes.

LANDSLAGSSJEF: Rune Isegran fra Moss leder det norske landslaget i gatefotball. Her viser han egne ferdigheter i fotballbingen på Framnes. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I helgen arrangerer Frelsesarmeen Nordisk mesterskap i gatefotball i Moss. Her skal dame- og herrelag fra Norge, Sverige og Finland konkurrere om tittelen «Nordisk mester».

DEL

Kampene spilles i Frelsesarmeens fotballbinge på Framnes, og turneringen åpnes av fylkesordfører Ole Haabeth lørdag ettermiddag.

Da spilles det innledende kamper, og semifinalene starter søndag morgen med påfølgende finaler og premieseremoni.

– Dette er korte, intense kamper der det scores mange mål, noe som gjør idretten veldig publikumsvennlig. Spillerne kan bytte hele tiden akkurat som i ishockey, sier mossingen Rune Isegran som er Norges landslagssjef.

Etablert i 2005

Frelsesarmeens gatefotball ble etablert i 2005 og er en del av armeens rusomsorg. Målgruppen er hjemløse, rusavhengige, og andre marginaliserte grupper, og målet med gatefotballen er å skape positiv vekst i spillernes liv gjennom fysisk aktivitet og sosiale samlinger.

Hver kamp spilles i 2x7 minutter, og hvert lag har fire spillere på banen, - tre utespillere og en målmann. Med innbyttere teller troppen åtte spillere. De rekrutteres fra hele Norge, fra Harstad i nord til Kristiansand i sør.

Mesterskapet arrangeres for fjerde gang, og i år deltar fire herrelag (Norge, Norge 2, Finland og Sverige) og tilsvarende damelag.

Frelsesarmeen har gatefotball-lag i 16 byer og tettsteder, og er i tillegg ansvarlig for det norske landslaget i gatefotball, som årlig deltar i VM for bostedsløse (Homeless World Cup). I fjor ble VM spilt på Rådhusplassen i Oslo, og i november reiser landslaget til VM i Mexico City med et herrelag og et damelag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.