Gå til sidens hovedinnhold

Ingen finale på Malin Westerheim

Artikkelen er over 5 år gammel

Malin Westerheim kom ikke opp mot sitt beste, og var aldri i nærheten av å nå finalen i sin første OL-øvelse i Rio.

Allerede etter den første av sine fire10-skuddsserier var rifledronninga til Krapfoss Sportskytterlag på etterskudd, og Malin greide aldri å ta igjen det tapte – selv om om hun skjøt bedre utover i konkurransen.

51 skyttere startet kvalifiseringen på 10 meter luftrifle i Rio, med håp om å ta den første av de 306 gullmedaljene som skal deles ut under lekene. Til slutt havnet Malin Westerheim på 30. plass, noe hun neppe er veldig godt fornøyd med selv.

Hun skjøt 102,2 i sin første serie, der tre av skuddene var utenfor tieren. Og det holder dessverre ikke i dette selskapet. På de tre neste seriene fikk Malin 103,0, 103,5 og 103,5, og sluttsummen 412,2 poeng. Hun hadde kun ett skudd utenfor tieren på sine tre siste serier.

Det krevdes 415,9 poeng for å nå OL-finalen, så avstanden opp til de aller beste var altså lang for Malins del denne gang.

Kinesiske Li Du satte for øvrig ny olympisk rekord i kvalifiseringen, med imponerende 420,7 poeng. Finalen er ikke skutt i skrivende stund.

Mandag skyter Are Hansen 10 meter luftrifle, mens Malin Westerheim også skal i ilden på halvmatchen torsdag, som normalt er hennes beste øvelse.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.