Moss blir startsted for Tour of Norway 2018

MOSS 2017: Tour of Norway legger ut fra Moss med Edvald Boasson Hagen i den grønne trøya. I år blir det nye folkefest i Moss.

MOSS 2017: Tour of Norway legger ut fra Moss med Edvald Boasson Hagen i den grønne trøya. I år blir det nye folkefest i Moss. Foto:

Etter stor suksess i 2017, blir Moss igjen startby på en av etappene i Tour of Norway i 2018.

DEL

«17. mai-stemning», skrev Moss Avis etter at det internasjonale sykkelrittet Tour of Norway hadde hatt startsted i Moss søndag 21. mai i fjor.

LES OGSÅ: Folkefest på to hjul

Og i år rekker man knapt å ta ned flaggene og rydde opp etter 17. mai, før Tour of Norway legger ut fra Moss fredag den 18. mai – kanskje fra Kanalparken som i 2017, om trafikken over Kanalbroa tillater det. Ellers må man starte i fastlands-Moss, kanskje i Nesparken.

– Jeg var selv nede i Kanalparken og fulgte starten i fjor. Og det var et kjempeliv der. Vi har signalisert at vi ønsker å være med videre, og dette ser jeg bare positivt på for Moss, sier mosseordfører Hanne Tollerud til Moss Avis.

Ros fra Dag Otto

TV2-profil og tidligere sykkelproff Dag Otto Lauritzen lot seg imponere av Moss og mossingene i mai 2017:

– Dette er jo helt suverent. Snakk om folkefest. Nå har jeg vært med på alle etappene og jeg kan med sikkerhet slå fast at ingen andre startsteder kan måle seg med dette. Dette er helt klart mer enn et sykkelløp. Det er en gedigen folkefest, sa han til Moss Avis.

I et brev til Råde kommune like før jul skriver Anders Eia Linnestad i Interspons AS og ber om en støtte på 50.000 kroner fra Råde. Tollerud er i farten tirsdag kveld ikke sikker på hvor mye Moss eventuelt har satt av til å støtte rittet med.

To ganger gjennom Karlshus

For 2018 blir arrangementsdatoene for Tour of Norway 16.–20. mai.

– Rittets tredje etappe, fredag 18. mai, vil gå gjennom Råde kommune. Det er en ny løype sammenliknet med tidligere år, og det er planlagt to passeringer av Karlshus. Minst en av passeringene vil skje under direktesendingen på TV, lover Linnestad i brevet til Råde.

Han forteller at hele rittet skal lanseres nå i januar, men skriver i brevet at den tredje etappen får følgende rute:

Moss – Ringvoll – Elvestad – Spydeberg – Meieribyen – Svinndal – Karlshus – Ørmen – Vikane – Saltnes – Karlshus – Solli – Sarpsborg.

Det betyr at i tillegg til Moss og Råde, så vil etappen også gå gjennom Hobøl og Våler. Muligens vil det også «sneie innom» Vestby på vei ut av Moss.

Og så ser vi at Sarpsborg igjen får æren av å være målby, noe Sarpsborg har mestret perfekt en rekke ganger tidligere.

Stort ritt

Linnestad skriver følgende om rittet:

Tour of Norway er et av landets største idrettsarrangement, og arrangeres hvert år i mai måned.

Rittet har vært en stor suksess de siste årene, og tusenvis av mennesker har fulgt etappene langs løypa.

På TV-skjermen har også rittet appellert til mange seere. Rittet er rangert av det internasjonale sykkelforbundet (UCI) som sykkelritt på nest øverste nivå internasjonalt (Kategori UCI 2HC). Rittet er rett under nivået til blant annet Tour de France.

Rittet har deltakelse fra flere av de aller største lagene i verden, og sendes direkte på TV2s hovedkanal i Norge, og distribueres gjennom EBU-nettverket internasjonalt.

Interessen for sykkel er stor i hele landet, og den siste etappen vil få stor oppmerksomhet både langs løypene og på TV.

Dugnadsinnsats

Når det gjelder søknaden om pengestøtte, bemerker Linnestad:

«Arrangøren vil knytte til seg lokale idrettslag som vil få betalt for dugnadsinnsatsen under arrangementet. Som motytelse vil vi legge til rette for en flott folkefest gjennom kommunen, og området vil bli presentert gjennom TV-sendingene i inn og utland.»

Artikkeltags