– Alle kan løpe litt

ønsker å inspirere Svaksynte Bedir Yiyit ønsker at alle uansett form, og uansett om de har handikap eller ikke, blir med på Christian Fredrik-løpet 20. august.

ønsker å inspirere Svaksynte Bedir Yiyit ønsker at alle uansett form, og uansett om de har handikap eller ikke, blir med på Christian Fredrik-løpet 20. august.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Bedir Yiyits mål med Christian Fredrik-løpet er å integrere og inkuldere alle, uansett form og handikap. Før det skal han sprenge en ny utholdenhetsgrense.

DEL

– Jeg håper at mange av dem som aldri har vært med i løp før skal bli med nå. Jeg ønsker at både funksjonshemmede, og alle andre som ønsker å komme i litt bedre form vil benytte denne sjansen, sier Bedir Yiyit.

Han vant Christian Fredrik-prisen i 2009 for sine mange banebrytende aktiviteter som svaksynt, og han har tatt initiativet til Christian Fredrik-løpet, som går i sentrum av Moss 20. august, for å gi noe tilbake til folk i Mossedistriktet. Løpet arrangeres i samarbeid med Moss IL, Spenst, og Moss 2014.

– Jeg vil gjøre det jeg kan for å skaffe ledsagere til dem som trenger det, og hver torsdag har vi et tilbud om løpetrening for dem som ønsker hjelp til å komme i gang, sier Bedir Yiyt.

Hver torsdag fram til 20. august vil Thomas Solberg og Bedir Yiyit dele treningstips og andre råd med dem som møter opp ved Spenst klokken 18. I går kom ingen, så da valgte Bedir en spinningtime istedet.

Ekstremt triatlon

To uker før Christian Fredrik-løpet i Moss, skal Bedir Yiyit sprenge en ny utholdenhetsgrense. 6. august skal han nemlig delta i Norseman X-treme Triathlon med Rune Holtze Jensen som ledsager.

Sistnevnte har gjennomført den eksetreme manndomsprøven tre ganger. Den består av 3,8 kilometer svømming i Hardangerfjorden, 180 km sykling over og rundt Hardangervidda, og et maratonløp på 42,2 km med målgang på Gaustatoppen 1883 meter over havet.


Vanskelig å få piloter

– Gleder eller gruer du deg?

– Jeg gleder meg! Men, jeg vet at det blir tøft, men jeg skal til mål. Jeg skal klare det på ren vilje, utholdenhet og stahet, smiler en bestemt Bedir Yiyit.

– Er du topp forberedt nå?

– Ikke hundre prosent.

– Hva er det som mangler?

– Jeg skulle gjerne ha syklet litt mer. Det har vært vanskelig å få piloter til å stille opp på de lengste turene jeg burde ha hatt på sykkel. Derfor er ikke grunnlaget slik jeg ville ha hatt det.

– Jeg har også slitt litt med en prolaps i ryggen, som har gjort at jeg ikke har fått trent så mye, orienterer han.

Lange løp og sykkelturer har han likevel mye erfaring med.

– Men, hva med å svømme 3,8 km i forholdsvis kaldt vann klokken fem om morgenen?

– Jeg tror det skal gå greit. Vi svømmer i våtdrakt. Det er litt dumt at Mossehallen er stengt nå, men i vinter svømte jeg stort sett to ganger i uken i tillegg til annen trening. Jeg hadde også en treningsleir i Tyrkia en ukes tid hvor jeg svømte mye, svarer Bedir Yiyit. Ingen andre funksjonshemmede har tidligere prøvd seg på verdens trolig hardeste triatlon.

Artikkeltags