Tilbyr starthjelp før folkefesten

Selv om du aldri har løpt før, vil disse to hjelpe deg i form til å kunne gjennomføre Christian Frederik-løpet 20. august. Bedir Yiyit (t.v.) og Thomas Solberg.

Selv om du aldri har løpt før, vil disse to hjelpe deg i form til å kunne gjennomføre Christian Frederik-løpet 20. august. Bedir Yiyit (t.v.) og Thomas Solberg. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Hvis du ikke kan huske sist gang du trakk på deg treningstøy, vil disse gutta hjelpe deg opp av sofaen.

DEL

Christian Frederik-løpet skal bli en folkefest som setter byen på hodet lørdag 20. august. Det er i hvert fall det arrangørene håper. For å få det til må også bestemødre og de litt for lubne småbarnsfedrene opp av sofaen og melde seg på. Dette er, kort fortalt, oppfordringen fra en duo som har engasjert seg i arrangementet.

Del på Facebook

Bedir Yiyit er en velkjent mosjonist som både er hørsels – og synshemmet.
– Hvis jeg kan, så kan alle, lyder oppfordringen fra Yiyit.

Sammen med Thomas Solberg, daglig leder på Spenst i Moss og tidligere MFK-helt, snekrer de to nå sammen et opplegg for dem som ikke umiddelbart mener mosjonsløp høres særlig tiltalende ut.
– Vi vil gjerne hjelpe folk i gang som et første skritt på veien mot litt bedre form, sier Solberg.

Meld deg på Christian Frederik-løpet her!

Tips og triks

Fra torsdag neste uke holder de ukentlige samlinger de seks torsdagene før løpet hvor unge og gamle nybegynnere får tips om hvordan man kommer i gang og hva man bør tenke på før man melder seg på til kanskje livets første mosjonsløp. Litt prat, men lett fysisk aktivitet kommer man ikke utenom.

Møtested blir ved Spenst, men man behøver ikke å være medlem for å henge seg på dette initiativet.
– Nei, på ingen måte. Jo flere, jo bedre, sier Solberg.
– Det er bare mest praktisk hvis folk gjerne vil skifte. Og så blir det en tur rundt Melløsparken, sier han.
– Vi tenkte kanskje å dele folk inn i grupper, slik at de som aldri har trent før ikke får det for tøft, supplerer Yiyit.

Ikke for sent

Selve løpet er kontrollmålt, vaktmannskaper er klare, og kollektivtrafikken er informert, Det eneste som mangler, er at halve Moss melder seg på. Hvis alt klaffer, håper de det kan dreie seg om 1500 deltakere. Og selv om man aldri har hatt på seg joggesko og det bare er seks uker igjen til løpet, er det ikke for seint å begynne forberedelsene nå.
– Hvis man aldri har løpt før, bør målet være å fullføre, uansett om man går eller løper, sier Solberg.

Den korte distansen er på 1408 meter, og primært tiltenkt barn. Mens den litt lengre distansen er på 10 kilometer og går fra sentrum ut på Jeløy før det blir en liten runde i Nesparken og retur til målgang i sentrum.

 

Artikkeltags