Det var et yrende folkeliv på Nye Rygge ungdomsskole da årets utgave av Ekholt-løpet ble arrangert onsdag kveld. Rundt 400 små og store løpsentusiaster stilte til start i den fine sommerværet. For svært mange var nok trimmen og opplevelsen det viktigste, men det gjaldt absolutt ikke for alle. På startsstreken var også de som jaktet personlige rekorder og en sammenlagtseier.

Fellesskapet er viktig

Selve hovedløpet på 7,1 kilometer var helt klart det som trigget flest deltagere, men for de som ønsket det kunne man også velge en kortere trimrunde på i underkant av fire kilometer. Grunnen til at flere og flere velger den lengste distansen er leder for Mossekarusellen, Elin Måleng Tingstad helt klar på:

- Dreiningen over mot den lengste distansen kom da vi innførte fellesstart i 2009. Det å kunne løpe ut som et eneste stort fellesskap er nok noe mange synes er hyggelig. I tillegg er det kun i selve hovedløpet at vi har tidtaking, forklarer hun.

- Har du en følelse av at flere og flere er opptatte av å løpe på tid, fremfor å ta dette løpet som en hyggelig treningstur i sammen med andre entusiaster ?

- Det er alltid de som er opptatte av tiden, men jeg tror at flertallet fortsatt er opptatte av andre mål. Det kan for eksempel være å slå tiden til andre familiemedlemmer som deltar eller kanskje å løpe raskere enn naboen, smiler hun.

Favorittene innfridde

Å slå naboen var nok ikke det verken Ole Hermann Røhr eller Ulrik Lolland var mest opptatt av. De har vunnet Ekholtløpet de siste to årene og spenningen var stor før start om noen kunne holde tritt med Lolland, som har vist seg å være i svært god form. Det var det ikke. Han var i en klasse for seg selv og klokket inn som førstemann på tiden 23.23 minutter.

I dameklassen lå det også an til en svært spennende duell mellom Sigrun Gjølberg og latviske Kristine Platace. Gjølberg vant i 2015 med tiden 31.36 minutter. Den ble imidlertid kraftig forbedret av Platace i fjor da hun løp inn på sterke 29.09 minutter. I årets utgave var det ingen snakk om saken. Til den var Gjølberg for overlegen. Hun passerte målstreken som raskeste kvinne på tiden 28.08 minutter.

Storfornøyd med gjennomføringen

I det majoriteten av årets deltagerne hadde passert mållinjen traff vi nok en gang på leder Elin Måleng Tingstad, nå travelt opptatt med å dele ut trøyer til alle som hadde fullført. Det hersket ingen som helst tvil om at hun var fornøyd med både selve arrangementet og ikke minst årets deltagelse:

- Vi er kjempefornøyde vi. I år stilte vi mannsterke i arrangementskomiteen, så jobben i forkant gikk smidig unna. Deltagelsen var jo også slik vi håpet på, til tross for skoleavslutninger og andre aktiviteter. Vi bare takker og bukker, oppsummerer hun før hun fortsetter å dele ut godt synlige trøyer:

- Ingen skal være i tvil om disse har vært med på årets Ekholtløp. Trøyene er jo nesten signalgule, men vi synes de er kjempetøffe. Nå skal vi fargen byen gul, ler Måleng Tingstad.

Ekholtløpet 2017