Basketgutta har blitt motstandernes mareritt

Suksessoppskrift: Unggutta i Moss Basketballklubb har funnet sin helt egen måte å spille på. Alle foto: Petter Andresen

Suksessoppskrift: Unggutta i Moss Basketballklubb har funnet sin helt egen måte å spille på. Alle foto: Petter Andresen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Spillerne på Moss Basketballklubbs G14-lag ruver ikke akkurat i høyden, men det bryr de seg lite om. «Smågutta» har i stedet funnet andre måter å knekke seierskoden på.

DEL

Det har vært en god sesong så langt for den lokale basketballklubbens 14-åringer. De ligger på en flott 2. plass på tabellen og i forrige kamp slo de serieleder Fredrikstad etter en høydramatisk avslutning. Den triumfen fulgte de opp med nok en suveren seier da Bøler gjestet Nøkkelandshallen forrige helg.

Dette er med andre ord en meget spennende årgang, selv om basket fortsatt er en fersk idrett i mossedistriktet.

Kontroll: Alexis Tsavdaridis stortrives på banen.

Kontroll: Alexis Tsavdaridis stortrives på banen.

Har sett «basketlyset»

Mye av grunnen til at laget nå opplever suksess kan godskrives den nye spillestilen og ikke minst to meget engasjerte trenere i John Pettersen og Marianne Wold. De har virkelig fått inn en tro i laget om at det er fult mulig å være god i basketball, selv om man ikke er spesielt høy for alderen. Det handler bare om å spille på de kvalitetene man har.

En av de lokale basketheltene som trives med endringen er Vegard Yujin Vindenes.

– Det er mye artigere å spille etter at vi la om spillemønstret. Før slet vi veldig med å komme til gode avslutninger fordi vi var kortvokste i forhold til mange av våre motstandere. Nå lemper vi ikke lenger ballene inn under kurven. Vi prøver heller å spille oss fram til gode skuddposisjoner utenfra, forteller han.

Har Gode ferdigheter: Mossingen Herman Andreassen.

Har Gode ferdigheter: Mossingen Herman Andreassen.

Løsningen lå på internett

Den «revolusjonerende» endringen kom da samboerparet Wold og Pettersen overtok laget før sesongstart. Pettersen har lang erfaring som trener innenfor basket, men da den nye spillestilen skulle innføres måtte også norskamerikaneren sette seg ned på skolebenken.

– Det stemmer godt. Det var min samboer Marianne som kom over en instruksjonsvideo på nettet i forhold til denne litt annerledes måten å spille på. Vi tente umiddelbart på det som ble presentert og dermed var det bare å starte studiene, ler han.

Selv om laget har fått en god start med den nye spillestilen, er Pettersen klar på at de fortsatt har en god vei å gå.

– Det tar tid å innarbeide noe nytt. Først skal vi skape en kultur og deretter en fornuftig utviklingsstige. Det er fremtiden som teller, forklarer treneren.

Suksessoppskrift: Vegard Yujin Vindenes synes trenernes grep har vært geniale.

Suksessoppskrift: Vegard Yujin Vindenes synes trenernes grep har vært geniale.

Mer trening må til

Nå venter en lang juleferie for de lokale «basketpionerene». Neste seriekamp er først i februar. Selv om det blir et langt avbrekk fra kamptrening, bekymrer ikke det Pettersen nevneverdig.

– Det gir oss tid til å lære enda mer om vår nye måte å spille basket på. Hele utdannelsen består av åtte faser og vi har ikke kommet lenger enn til fase fire. Det er mye som skal læres inn fortsatt. Momenter som skal gjøre at spillerne blomstrer enda mer utover i sesongen. Vi knapt nok startet opp vårt basketeventyr, sier Pettersen med et bredt smil avslutningsvis.

Artikkeltags