Norladies får disponere NorSteam-båten

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Havseilerprosjektet for damer i regi av Lisbeth Røbekks "Norladies" har nå gjort avtale om bruk av båt til ti treninger.

DEL

- Jeg har gjort en avtale om å bruke NorSteam til ti treninger. Avtalen koster 59.000 kroner, og jeg jobber nå med å få inn sponsorstøtte som kan bidra til å redusere andelen som seilerne må inn med for å delta.
- Målet er å gi opplæring i havseiling til mellom 10 og 15 jenter/damer. Dersom 15 personer melder sin interesse og vi ikke får sponsorstøtte så betyr det at det vil koste hver seiler rundt 4000 kroner.

Fysikken er avgjørende

- De som ønsker å delta må være regattaseilere og de må også være medlem av en seilforening. For å melde seg på, eller for å få mer informasjon, kan man henvende seg til meg eller gå inn på nettsiden norladies.no, sier Lisbeth Røbekk.
- De som vil være med på de første treningene binder seg ikke til å være med på den langsiktige satsningen, men de som er nysgjerrige vil her få et godt innblikk i hva vi skal jobbe videre med, legger hun til.

Får hjelp av forbundet

- Er det nok å være jolleseiler, eller må man ha erfaring fra storbåt?
- Det kommer mest an på fysikken til den enkelte. Vi har ingen aldersgrense oppover eller nedover, svarer Røbekk.
- Når håper dere å komme i gang med seilingen?
- Vi håper å komme i gang nå i september. Båten skal ligge ute til desember, og vi skal seile så mye vi kan frem til da. De øktene vi ikke rekker før året er omme fortsetter vi med neste år, svarer Lisbeth Røbekk.
Hun skal selv stå for treningsopplegget til seilerne, men Lisbeth Røbekk har alliert seg med ekspertise fra seilforbundet om oppfølging av det tekniske.
- Det er en kjernegruppe på en fire¿fem ressurspersoner i seilforbundet som skal bytte på å hjelpe oss ved behov, sier Lisbeth Røbekk, uten å gå inn på navn.
Båten NorSteam er en av Kong Haralds tidligere konkurransebåter, og Kong Harald selv har flere ganger i år hjulpet NorSteam og prosjektleder Bjørn Lofterød med opplæring av unge havseilere.

Artikkeltags