Arbeidslaget fra Steen & Olsen AS i Sarpsborg la i går ned en voldsom arbeidsinnsats.
– Vi startet klokken seks i morges, og jeg håper vi blir ferdige rundt klokken to i natt. Nå har vi lagt rundt en tredjedel av arealet, kunne firmaeier og arbeidsleder Vidar Steen fortelle Moss Avis ved 12-tiden i går.
– Vi fikk en litt dårlig start på dagen, da konsistensen på betongen i de to første lassene ikke var god nok. De måtte kjøres på dynga. Men nå er vi godt i gang, og det blir vel bra når det er ferdig, fortsetter Vidar Steen.

Skytteltrafikk

Hans firma la i fjor betongen under isflaten i Sparta Sarpsborgs ungdomshall. Der var arealet 1560 kvadratmeter.
I ishallen i Moss er arealet 1800 kvadratmeter. Med 15 centimeters tykkelse på betongen, vil det si 275 kubikkmeter betong. Og når hver sementbil tar 7,5 kubikkmeter, blir det 37 lass.
– Vi har tre biler som kommer fortløpende for å tømme, og det tar rundt et kvarter å tømme hver bil, kunne Vidar Steen opplyse.

– En milepæl

– Når kan man begynne å belaste betongen?
– Vi kan gå på den i morgen, men det må gå minst 28 dager før man kan starte kjøleanlegget og belaste betongen maksimalt, svarer Steen.
– Dette er en ny milepæl for oss! Nå begynner anlegget virkelig å ta form, sier Lasse Foldvik, aksjonsleder for Ishall i Moss AS.
Betongen måtte støpes i én operasjon, hvilket betød at det var et omfattende arbeide som ble utført fra tidlig morgen til sen kveld i den nye ishallen på Ørejordet i går.

Is til jul

– Og hva blir neste trinn i utbyggingen?
– Det blir å montere vantene. Deretter kan vi begynne å legge isen. Målet vårt er å ha isflaten klar til jul, slik at barn og unge kan bruke den til aktiviteter i romjulen. Det forutsetter også at vi får en midlertidig brukstillatelse, forteller Lasse Foldvik.
Fra nyttår av håper Foldvik at man så raskt som mulig kommer i gang med ordinær drift av ishallen. Da regner han også med at kabalen med fordeling av halltimer er lagt.

Har kapasitet

– Hvordan er pågangen av grupper som vil sikre seg halltid hos dere?
– Vi har fått noen henvendelser, blant annet fra kunstløpklubben og noen bedriftslag og kameratgjenger som vil ha faste tider.
– Vi håper også at skolene, barnehagene og fritidsklubbene vil begynne å bruke anlegget så fort det står klart.
– Videre skal også lagene til IL Kråkene ha treninger, og vi skal arrangere skøyteskoler og ishockeyskoler. Men vi har fortsatt god kapasitet hvis flere vil sikre seg halltid, sier Foldvik.

Stort styrkerom

I går kunne vi også lese at Ishall i Moss AS har søkt om ytterligere 400.000 kroner til styrketreningsrommet sitt, i tillegg til de 300.000 kronene de mottok i spillemidler i år.
– Hvorfor kan dere søke om ytterligere 400.000 kroner?
– Hvis styrketreningsrommet er på over 220 kvadratmeter kan vi søke om inntil 700.000 kroner. Det er det vi benytter oss av nå.
– Vi har justert litt på arealene til kantine, kafeteria og korridorer, i forhold til de opprinnelige planene, for å kunne få et størst mulig styrketreningsrom, forklarer Lasse Foldvik.
kjell.taskerud@moss-avis.no
Tlf. 69205021