Gå til sidens hovedinnhold

Nye utfordringer for Frode Bovim

Artikkelen er over 12 år gammel

Når dette OL-eventyret er over, venter nye, store utfordringer for Soon Seilforenings Frode Bovim.

30-åringen fra Oslo ønsket et større og bedre seil-miljø da han bestemte seg for å satse på idretten sin. Det fant han ikke i hjembyen sin, og valgte da å bli en del av Soon Seilforening. Det ble en suksess. Der fant han og Kristoffer Sundby hverandre, noe som resulterte i en flott 4. plass i 49er i OL i Athen for fire år siden. De siste to årene har han imidlertid seilt sammen med Sirens kjæreste, Christopher Gundersen. Foreløpig jobber de med å seile inn de gode resultatene.
– Seiling er en erfaringssport. Man blir bedre og bedre jo lenger man seiler sammen. Gundersen og jeg har våre egne mål, og de når vi, men vi må bruke tid. Seiling er litt kompliser slik, at man er nødt til å takle de forskjellige forholdene man seiler i. Her i KIna, for eksempel, er forholdene så forskjellige fra race til race, fra dag til dag. Man kan anta noe, og så stemmer det ikke. Det handler om å forstå sammenhengen for å gjøre de riktige valgene. Strømmene forandrer seg, vindene forandrer seg, og av og til blir det litt mer bingo enn man ønsker, forklarer Bovim.
I år så møtte jeg nok olympiaden med andre krav til meg selv og båten, enn jeg gjorde sist. Men, Gundersen og jeg har kun seilt sammen i to år, og det tar tid å opparbeide seg rutine og erfaringer nok sammen, sier han.
Gifter seg Etter drøye to uker i OL-landsbyen, begynner 30-åringen å se frem til å reise hjem. Mens flere av de norske seilerne reiser til Beijing når konkurransene i Qingdao er over, så pakker Bovim kofferten og reiser hjem. Der venter noen hektiske uker. Den 20. september står han brudgom i Odda, og skal gifte seg med sin kjære Ingvill Måkestad. Bruden er ivrig idrettsutøver, hun også. Tidligere i år ble hun norgesmester på 800 og 1500 meter.

– Du har funnet deg en jente som også driver idrett. Var det viktig for deg?
– Det var ikke sånn at jeg så etter noen som driver idrett, men det er klart at det er en fordel å være sammen med noen som deler en del av de samme interessene, sier han.
Han tar med seg venner, familie og to forlovere over fjellet til Hardanger i september. Både seiler-kamerat, Christoffer Sundby, og barndomskamerat Christian Eriksen, skal være forlovere.

Brennhet

– Så slapp jeg å velge bort en av dem, smiler han.
Til høsten starter han opp ingeniør-studiene sine igjen, etter to års pause. Men først skal han hjem fra OL-konkurransen, drikkes ut, og giftes bort. Og han utelukker ikke at han blir å se på deltagerlistene over norske OL-deltagere i den neste sommer-olympiaden.
– Hvis omgivelsene tillater det, så er det noe jeg ønsker. Alderen er ingen hindring. Man er slett ikke gammel som seiler når man er 34, som jeg vil være da. Kanskje heller en brennhet OL-deltager som 34-åringe, ler han. n