Mads Østberg holdt kontrollen på de siste fartsetappene, og sikret 5. plassen med god margin.

Del på Facebook


- Jeg er kjempefornøyd med plasseringen, sier Mads Østberg, som ligger på 6. plass i verdenscupen sammenlagt.
- Jeg er veldig fornøyd med tempoet vi har holdt, selv om vi har hatt noen tekniske problemer som har gått ut over den totale gjennomføringen av løpet og muligheten til å kjempe helt i toppen, forklarer han.

Tekniske problemer


Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson hadde problemer med bremsene bak og differensialen, noe som gjorde at løpet måtte kjøres mer forsiktig enn Mads skulle ønsket.

- Selv om vi fikk ordnet feilene midlertidig mellom fartsetappene, hang de med videre og jeg måtte kjenne på bilen på nytt og kjøre problemene av meg på etappen etter. Det gjorde at vi tapte tid. Vi vet årsaken til bremseproblemene nå, og får ordnet opp i det. Men problemene med differensialen er noe som har hengt med i hele år, helt siden den svenske VM-runden. Vi har ikke fått ordnet det helt tidligere, og siden vi må kjøre to og to løp med den samme differensialen får vi heller ikke ordnet det permanent til neste VM-runde, sier Østberg.
 

Feilfritt
 

Jonas Andersson forteller at helgen har vært preget av god kjøring og god kontroll.

- Vi har hatt gode noter, men bortsett fra en misforståelse på den ene prøven, som førte til en snurring og rundt 20 tapte sekunder, har kjøringen vært feilfri, sier Andersson.
- I tillegg har vi hatt med oss mange gjester til Sardinia, og det er veldig hyggelig og veldig gøy. Med nydelig vær, og veldig mye publikum, har rammen rundt VM-runden vært flott, tilføyer Mads Østberg.

WRC-runden på Sardinia ble vunnet av Loeb, med Hirvonen 11,2 sekunder etter og Petter Solberg på tredjeplass, 12,6 sekunder etter Hirvonen. Ogier tok fjerdeplassen, 1.31,5 etter Loeb, og Mads sikret altså femteplassen med 1.11,1 opp til Ogier. Sordo kom 45 sekunder etter Mads Østberg.
I VM-sammendraget leder Loeb, foran Hirvonen og Ogier, og Latvala har fjerdeplass. Petter Solberg har femteplass, og Mads holder på sjetteplassen sammenlagt.

Den neste VM-runden i rally går i Argentina, 26.-29. mai.