Mads Østberg vant sin første VM-runde

Mads Østberg står som vinner av Rally Portugal.

Mads Østberg står som vinner av Rally Portugal. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Mads Østberg står som vinner av Rally Portugal etter at Mikko Hirvonen ble diskvalifisert søndag kveld. Nå har Citroen bestemt seg for å anke avgjørelsen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Ifølge det Internasjonale Bilsportforbundets (FIA) nettsider er Hirvonen og kartleser Jarmo Lehtinen diskvalifisert på grunn av en clutch og turbu som ikke er i samsvar med reglene under rally-VM.


- Vi fortsetter å feire 2. plassen, sier Morten Østberg, far til Mads og sjef i Adapta-teamet til VG i går kveld.

Moss Avis har forsøkt å kontakte både Mads og Morten Østberg mandag morgen, uten å lykkes.

Citroen anker avgjørelsen fordi de hevder at de forskjellene som ble avdekket på bilen i forbindelse med turboen og clutchen ikke var fordelaktig for Hirvonen da han vant rallyet med soleklar margin.

- Vi hadde ingen intensjon om å jukse og avgjørelsen er tatt ut av proporsjoner. Ettersom de forskjellene som beskrives i rapportene ikke ville gitt oss noen fordeler, har vi besluttet å anke.For øyeblikket synes jeg mest synd på Mikko Hirvonen og Jarmo Lehtinen, som leverte en kjempeprestasjon i et spesielt krevende rally. Alt jeg kan gjøre, på vegne av hele teame, er å be oppriktig om unnskyldning for denne situasjonen. Jeg håper Mikko og Jarmo får sjansen til å stå på toppen av pallen igjen veldig snart, sier Citroen-sjef Yves Mattoni en pressemelding på wrc.com.

Dramatikk

Det var dramatisk i helgens rally i Portugal hvor Mads Østberg kjørte inn til nest beste tid. Både Jari-Matti Latvala, Sebastien Loeb og Petter Solberg kjørte ut på fredag. Solberg hentet seg imidlertid mesterlig inn og sikret seg fjerde raskeste tid. Foran ham var Novikov, Østberg og Hirvonen.

Mads Østberg kom i mål drøyt halvannet minutt etter Mikko Hirvonen og sikret seg sin tredje 2. plass i et VM-løp så langt i karrieren. Trodde han.
Men etter den tekniske kontrollen hvor Hirvonen ble diskvalifisert, rykket han opp på resultatlisten og stakk av med seieren i rallyet. Solberg står oppført på tredje plass.

- Jeg kan bekrefte at Mikko er diskvalifisert, sier Marie-Pierre Rossi, pressetalskvinne for Citroën, til VG Nett søndag kveld.

Vi følger saken og jobber med å få en kommentar fra Østberg og team Adapta så fort som mulig.


 

Artikkeltags