Minneord over Morten Westheim.

Med hjertet: Morten Westheim og MFK hører sammen, og har gjort det i 40 år.

Med hjertet: Morten Westheim og MFK hører sammen, og har gjort det i 40 år.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Minneord skrevet av sportsleder i Moss Avis, Knut-Eigil Nesselquist

DEL

MINNEORD Morten Westheim ble 72 år. Han har fortjent å hvile, mer enn noen annen, men at det skulle skje så tidlig som sist søndag preger alle oss som hadde et forhold til denne bautaen av en mann. Morten Westheim etterlater seg huller det aldri går an å fylle. Han har vært en institusjon i sitt nærmiljø.

For meg er Morten synonymt med Moss Fotballklubb. Han har stått i krigen i over 40 år og har innehatt utallige verv og roller gjennom både gode og tunge år. Og for Morten Westheim var det ikke noe som var viktigere enn klubben. MFK ble en del av familien hans, og Morten visste hvordan man ivaretar en familie. Det viste han raskt etter at Einar Aas fikk ham med i klubben etter opprykket i 1976. Siden det har Morten Westheim vært limet i Moss Fotballklubb. Høydepunktet kom da han i 1987, som klubbens administrative leder, fikk stå ved siden av Einar og ta imot beviset på at klubben hans var Norges beste: Pokalen for seriegullet.

Helt inntil det siste var Morten Westheim en viktig del av det indre livet på Melløs. Om det var på styrerommet fram til siste generalforsamling, i garderoben eller rundt på anlegget. Alle kjente Morten og alle satte enorm pris på hans innsats, engasjement og ikke minst - meninger. Han pratet like godt med trenere, spillere, supportere, materialforvaltere og journalister. Og han gjorde alle jobber ordentlig, enten det var å selge billetter på rekruttkamper, ta imot fotballstorheter på Melløs, markere lovlige parkeringsplasser før kamp, handle inn til frokost, hente baller eller sette opp et sponsorskilt som hadde blåst ned.

Følelsene hans for klubben kan aldri bestrides. Morten Westheim var en mann som alltid ville MFKs beste, ikke minst hver gang det buttet litt. Jeg husker for noen få år tilbake, da han kom bort til meg for å si noe mens jeg sto og live-kommenterte en seriekamp på Gjøvik stadion. Jeg måtte pent vifte ham vekk siden jeg var direkte på lufta, men i pausen gikk jeg bort til ham for å høre hva han ville. Og som alltid var det patrioten Morten jeg traff: «Du er så negativ på lufta. Kan du ikke være litt mer positiv»? Spurte han.

«Men, Morten - jeg må jo forsøke å gjengi det jeg ser», sa jeg. «Og det er jo ikke bra…».

«Jeg er enig i det. Men klubben trenger positiv omtale. Må du fortelle alt du ser?», sa han da.

Jeg modererte meg muligens litt etter pause, ikke fordi MFK leverte noe bedre på banen, men fordi Morten Westheim ønsket det. For det var alltid verdt å tenke over det Morten sa.

Morten gledet seg til årets sesong, og hadde virkelig fortjent å få være med på den. For der tror jeg ikke det blir så mye trist å kommentere.

«Du er ikke ordentlig MFK-mann hvis du ikke er på alle hjemmekampene» sa Morten til meg da jeg intervjuet ham i november i fjor. Ikke mange kan følge den oppfordringen. Og selv om det er på bortebane, er jeg sikker på at Morten er med gutta sine ut på Marienlyst til seriestarten tirsdag kveld. Og jeg er helt sikker på at Ole Martin leder gjengen sin til kamp i Mortens navn. For den kampen betyr noe mer enn de andre han har ledet.

Tankene går til kona Bodil, hans flotte døtre og øvrige familie – både med utgangspunkt i Carl Jenssens vei og på Melløs stadion - når jeg lyser fred over Morten Westheims minne – et minne som aldri vil falme.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.