Vårens OK Moss-komet

GA ALT: Aurora er fremtidshåpet på damesiden i OK Moss. I «Lørdagskjappen» ga hun alt og sikret seg en solid 5. plass.

GA ALT: Aurora er fremtidshåpet på damesiden i OK Moss. I «Lørdagskjappen» ga hun alt og sikret seg en solid 5. plass. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Aurora Gjølsjø (17) er det største fremtidshåpet på kvinnesiden i OK Moss. I «Lørdagskjappen» sikret hun seg en ny god plassering, tross bom på post nummer to.

DEL

– Jeg tapte nok tre-fire minutter på den bommen. Når man bommer så kraftig er det viktig å lese seg inn raskt, men jeg kan nok bli litt irritert, innrømmer 17-åringen.

Gjølsjø åpnet sesongen med to solide tredjeplasser under «Solrenningen» og «Vårspretten» for to uker siden. Lørdag ble det en 5. plass i eliteklassen for damer 17–18 år, 8.09 minutter bak vinneren Ane Dyrkorn.

– Bortsett fra bommen på den andre posten, så gikk det veldig greit. Det var en veldig krevende løype, selv om løpet gikk på hjemmebane, forklarer Gjølsjø.

Topp fem

– Du blir betegnet som fremtidshåpet til OK Moss. Hva tenker du om det?

– Jeg tenker ikke så mye på det, men det er jo morsomt at man har troen på meg. Jeg trener så mye jeg kan, så får vi se hvor god jeg blir, svarer hun.

Målet hennes denne sesongen er å ende blant de fem beste i et Norgescup- eller NM-løp.

– Jeg bør være god nok til det, dersom jeg løper som jeg kan og ikke roter meg bort, sier hun.

Aurora gjorde det veldig godt for to år siden, mens fjorårssesongen ble en del redusert på grunn av sykdom. Nå er hun imidlertid tilbake for fulle.

– Ja, nå er jeg «fit for fight», innrømmer hun med et smil.

Sjekk resultatene til OK Moss-løperne her

Vakkert eventyr

«Lørdagskjappen» trakk hele 1290 løpere og er med det vårens største O-løpet i Norge.

– Dette er utvilsomt vårens vakreste eventyr, konstaterte presseansvarlig og tidligere toppløper Torgeir Snilsberg og tittet seg fornøyd rundt.

– Dette er selvsagt det aller største løpet OK Moss arrangerer hvert år. Vi flytter løpet rundt i distriktet og i år ble det området rundt Varna Evangeliesenteret i Våler som løperne fikk bryne seg på, fortsetter Snilsberg.

Tilbake i OK Moss

Totalt var rundt 100 OK Moss-medlemmer i sving for å få arrangementet til å gå knirkefritt, dermed var det stort sett kun de yngre som fikk ta med seg kart og kompass for å konkurrere i skogen rundt Våler Varde.

Men, blant de 32 OK Moss-løperne som konkurrerte snek det seg også inn en seniorløper.

– Christian Schive, som ble nummer tre i klassen Direkte A, er nå tilbake i OK Moss etter noen år i Halden SK. Son-mannen er nå OK Moss' beste løper uansett kjønn og alder, bekrefter Snilsberg.

Skal treffe neste gang

Blant de yngre kom en litt skuffet Alfred Bjørnerød (12) over målstreken, og fikk hjelp av Torgeir Snilsberg til å tolke løypa han hadde lagt bak seg.

– Det var én post jeg bommet skikkelig på, og jeg følte et ganske stort press i dag. Det er litt spesielt å løpe på hjemmebane, sa unggutten.

– Men det var veldig bra løyper her. Neste gang skal jeg treffe på alle postene, avsluttet han med et smil.

Landslagsløperne Magne Dæhli fra Halden og Andrine Benjaminsen fra Lillomarka vant hovedklassene.

Sjekk resultatene til OK Moss-løperne her

Artikkeltags