UROkråkene arrangerte sitt første løp

Sammenlagtseier: Christopher Ladim gikk til topps sammenlagt i 16-årsklassen for menn.

Sammenlagtseier: Christopher Ladim gikk til topps sammenlagt i 16-årsklassen for menn. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Juniorene tok selv kontrollen da OK Moss arrangerte den fjerde og siste konkurransen i Østfoldsprinten onsdag kveld.

DEL

Etter at Østfoldsprinten har vært innom Fredrikstad, Sarpsborg og Halden, var det mossingene som fikk æren av å avslutte det hele med finalen i sprintserien. Og det var juniorgruppa UROkråkene som stod for det hele. Alt fra kiosk- og parkeringsvakter til tidtaking og å ha laget løypene løperne måtte gjennom, har ungdommene i klubben stått for.

- Det har vært morsomt og spennende, og det har vært mye jobb, sier de to løpslederne Johanne Bratland Tjernshaugen og Aurora Gjølsjø.

De synes det har gått ganske bra å arrangere løpet, selv om det er første gang de har gjort noe slikt.

- Alle løperne har funnet frem i løypene, så der har det gått bra. Og alle i ungdomsgruppa har villet være med å få til dette. Vi har også fått hjelp av de voksne når vi har spurt om det, så alt har gått bra til slutt sier jentene.

- Får vise seg der de er best

Starten gikk fra Halmstad skole, og løperne fikk da en sprintløype bestående av like mye løping i gate, park og i skogen rundt skolen. Også den har UROkråkene stått for å lage.

- Skogen er nok den mest krevende delen av løypene, for der må man være mer nøyaktig, men vi har satt opp løypene sånn at man får vist seg frem der de er best. Enten det er på asfalten, i parken, eller ute i skogen, sier Alfred Bjørnerød som er en av de som har lagt opp løypene. 

- Kanskje igjen

På spørsmål om arrangeringsdelen gav mersmak ler de to løpslederne.

- Det hadde jo vært morsomt å gjøre det igjen, men ikke med det første. Kanskje neste år, for det var mye jobb, gliser de og fortsetter.

- Men det har vært spennende å gjøre det, så kanskje når vi blir litt eldre og slipper ha foreldrene kjøre oss overalt når vi skal ut og gjøre forskjellige ting,  sier Tjernshaugen og Gjølsjø.

Ladim til topps sammenlagt

Siden de aller fleste var med på arrangementssiden av onsdagens finaleløp var det ikke så mange løpere fra vår lokale klubb med, bortsett fra i de eldste klassene. Men en av de unge hadde fått lov siden han ledet sammenlagt etter tredje løp. Det var Christopher Ladim i 16-årsklassen, og han skuffet ikke. Selv om han klusset det litt til ved en av postene var det ingen som klarte ta igjen unggutten.

- Det er deilig å være ferdig rett og slett, for det var slitsomt. Jeg gav alt, for jeg hadde ikke lyst til å tape dette her nå på slutten. Så jeg var ganske spent før start sier han og skryter av løypa.

- De som har satt den opp har vært flinke. Man måtte være rask både i hodet og i beina her. Det er en slags sommerfuglløype hvor man er innom en post flere ganger, og jeg løp feil en gang, så der surret jeg det litt til. Men det gikk bra til slutt, sier Ladim avslutningsvis.  

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.