Ønsket i Iran

ETTERTRAKTET: Christian H. Lilleng får stadig henvendelser om å være trener for diverse landslag. Nå har Iran og Vietnam meldt seg på.

ETTERTRAKTET: Christian H. Lilleng får stadig henvendelser om å være trener for diverse landslag. Nå har Iran og Vietnam meldt seg på.

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Råde-skytteren Christian Holstad Lilleng var i høst i Göteborg for samtaler med det tyske skytterforbundet angående jobben som tysk landslagstrener etter Athen-OL . Nå har også Iran og Vietnam meldt sin interesse.

DEL

For tiden har Lilleng ansvaret for skytterne på Toppidrettslinjen på St. Olav videregående skole i Sarpsborg, samtidig som han har trent U23-landslaget i Norge i vinter. Tidligere har han trent landslag i Sverige, Oman, Jordan og Uganda, og har også hatt forespørsler fra Sveits, Danmark, Portugal og Pakistan.
– Mange trenerkontrakter går i fireårsperioden mellom to olympiske leker, og derfor er det mange land som nå sonderer terrenget dersom de enten skal bytte ut treneren de har, eller at treneren gir seg. I Iran og Vietnam vet jeg ikke hva som er årsaken til at de har spurt hvordan det ligger an med mine planer, men artig er det å bli spurt, sier Lilleng.

Blir nok i Norge

Lilleng kommer til å ta flere forholdsregler om det skulle bli aktuelt med jobb i de to landene.
– I utgangspunktet vet jeg ikke helt om jeg er interessert i å flytte fra Norge. Både hjemme i Råde skytterlag og i landslagene i Norge skjer det veldig mye spennende om dagen, slik at det er helt klart interessant å være en del av dette. Om det skal bli aktuelt må jeg ha med en nordmann til nedover. I tillegg må jeg vite mye mer om organisasjonen og skytterne der nede før jeg svarer. I utgangspunktet så setter jeg en knapp på at jeg blir værende i Norge, men man vet aldri, sier han.

Artikkeltags