For tredje året på rad arrangerte de lokale pilkasterne sin veldedighetsturnering, og nok en gang ble det satt innsamlingsrekord. I år var den livsnøytrale organisasjonen LEVE dartklubbens partner. LEVE er en landsdekkende organisasjon som støtter etterlatte og berørte ved selvmord.

Leder i Øre Dartklubb, Lasse Nordby, sa før turneringen at det var på tide å sette ny innsamlingsrekord.

– Jeg sa at vi måtte tørre å være hårete. Målet var å samle inne mellom 20.000 og 25.000. Til slutt havnet vi på hele 30.015,- kr, og det er vi strålende fornøyde med, forteller han.

Æresmedlemskap

En som også var svært fornøyd med summen var Henriette Olafsen, leder for LEVE øst fylkeslag. Hun måtte til slutt ta til tårene over hvor gavmilde mossingene var. Normalt klarer de å få inn cirka 20.000,- kr årlig til driften, inklusive medlemskontingenter, grasrotmidler og annet. Så dette var julaften og bursdag på en gang.

Olafsen overrakte også Øre Dartklubb et æresmedlemskap i LEVE, det første som noen gang er delt ut.

– Vi er utrolig stolte, og dette viser at det vi gjør i klubben er både riktig og viktig. Vi kan absolutt mer enn å bare spille dart, smiler Nordby.

10. september neste år har også LEVE valgt å legge Verdensdagen for forebygging av selvmord til Moss, noe de mener er helt naturlig i og med at Øre Dartklubb nå har hjulpet det med å få et fotfeste i byen. I 2018 feirer også den norske forgreningen av LEVE 20 år og det skal selvfølgelig også markeres. Henriette Olafsen har ingenting imot å fortsette det gode samarbeide med Øre Dartklubb også i framtiden: – De har vært helt fantastiske. Vi har ikke planlagt noen felles aktivitet i forbindelse med Verdensdagen neste år, men hvis de har lyst og mulighet skal vi ikke se bort fra at det kan bli en realitet. Nå vil jeg bare, på vegne av foreningen, få lov til å takke Øre Dartklubb og de andre idrettslagene som har stilt opp for oss i forbindelse med aksjonen. Det har vært en ære å bli bedre kjent med dem og vi håper dette tiltaket vil gjøre det enklere for oss å komme i kontakt med dem som virkelig trenger oss i Moss og omegn, sier fylkeslederen.