Historisk aften for OK Moss

Ny leder: Hanne Wold tar over etter Tore Bjørnerød.

Ny leder: Hanne Wold tar over etter Tore Bjørnerød.

Artikkelen er over 1 år gammel

Hanne Wold (43) er den første kvinnen som leder Orienteringsklubben Moss, etter at hun onsdag tok over toppvervet etter Tore Bjørnerød (52).

DEL

Det klubbhistoriske øyeblikket fant sted på o-klubbens årsmøte på Noreødegården. OK Moss ble stiftet i 1964. Og først nå, 54 år senere, tar altså en kvinne utfordringen med å lede klubben.

– Veldig positivt, og på høy tid, sier Tore Bjørnerød, som fortsetter i styret, som sportslig leder etter Henning B. Carlsen.

– Mitt inntrykk er at klubben er veldrevet, velorganisert og har mange flinke folk. Mange har gjort en god jobb før meg, og jeg tror det skal gå greit å styre klubben videre, sier Wold.

 – Ja, vi har en veldig bra dokumentasjon, inkludert organisasjonsplan og beskrivelser av hvordan vi skal arrangere store og små løp. Den som tar på seg et verv eller en oppgave i OK Moss, trenger ikke å finne opp kruttet på nytt, sier Bjørnerød.

Svært aktiv selv

Hanne Wold løp orientering i oppveksten, da som Hanne Gundersen fra Våler. Nå er hun i sving igjen, sammen med døtrene Erle (11) og Julie (13) – og mange andre.

– Det er morsommere å løpe orientering enn noen gang, mener Wold, som sier hun synes det er spennende å gå inn som leder i en tid hvor klubben har god rekruttering, mange talentfulle unge og skal være med å arrangere verdensmesterskapet i orientering neste år.

Den nye lederen planlegger å fortsette å løpe mye, og det tror avtroppende leder bare er en fordel.

– Da er du ute der det skjer og ser hva det er viktig å prioritere, mener Bjørnerød.

OK Moss hadde en omsetning på drøye 1,1 millioner kroner i 2017 og endte med et overskudd på godt over 100.000 kroner. Disse pengene skal nå investeres i nye kart og nytt kjøkken – prioriteringer årsmøtet hadde gjort før de valgte inn en kvinne på topp ...

Artikkeltags