Han har levert nok en knallsesong og leder mesterskapet før siste og avgjørende runde. Ole Kristian Veiby fra KNA Solør ligger på 2. plass, men hele 19 poeng bak den lokale føreren. Brynildsen må faktisk havne et stykke ned på resultatlista for å ikke kunne stikke av med tittelen til slutt. Likevel tar han ikke seieren for gitt, ettersom det alltid kan oppstå tekniske problemer underveis.

Men presset har han på seg. Det forventes at Brynildsen sikrer NM-tittelen og den situasjonen stortrives han faktisk med, og setter skyhøye krav til seg selv før helgens finalerunde.

Svært offensiv

– Jeg er alltid med for å vinne og alt annet enn NM-gull er uaktuelt. Nå må jeg prestere, understreker Våler-mannen, som er klokkeklar på hva planen går ut på:

– Vi er i en god posisjon med tanke på at vi kan «safe» litt, men vi kommer nok til å starte hardt som de fleste andre gjør. I tillegg må vi unngå å gjøre feil. Vi vil helst ta ledelsen fra start, slik at vi kan ligge foran og styre. Det er bare tull å gå ut defensivt, smiler han.

Brynildsen gjorde sin siste finpuss i strålende høstvær i Svinndal denne uken. Formen og humøret var på topp, så nå ligger i alle fall alt til rette for en jubelhelg for den blide Ford-føreren.

Østberg kjører

Men det er vel å merke ikke bare Eyvind som er lokal blant deltakerne i Hedemarken. På startstrek står også WRC-fører Mads Østberg, som skal gi bånn gass selv om han ikke påvirker noe sammenlagt.

Østberg er ikke en del av NM, men kjører løpet som en test før VM-løpene senere i sesongen, og som et ledd i prosessen for å finne ny permanent kartleser. Svenske Emil Axelsson skal lese notene på Hamar, og han er en av tre kandidater under vurdering for satsingen videre.

– Det endte med at vi måtte søke disp fra Norges Bilsportforbund for å kunne kjøre som ordinær deltaker i løpet. Jeg er glad NBF fant en løsning og ser fram til å kjøre for norsk publikum på de tøffe veiene rundt Hamar, sier Østberg.