Våler-mannen håpet å kjempe om medalje i Latvia og han meldte seg på i tetstriden fra start. Etter lørdagens etapper lå han kun 9,1 sekunder bak pallplass. Søndag håpet han derfor på å kneppe inn sekundene, slik at han kunne avslutte årets siste EM-løp med pallplass.

Men det gikk ikke helt som forventet.

– Jeg kjørte inn i en lang sving og da jeg skulle korrigere bilen havnet bakdelen ute i løsgrusen. I 163 km/t gikk bilen av veien, forteller Eyvind Brynildsen.

På videoen kan man se hvordan bilen spinner rundt mange ganger og treffer veien med kraftige støt, før den til slutt havner på siden. Heldigvis slapp både Brynildsen og kartleseren unna det hele uten skader.

– Jeg ventet egentlig bare på å få vondt, men den harde smellen kom aldri. Det gikk så fint, for sikkerheten er såpass bra. Men jeg kjenner at jeg har vært med på en runddans. I rally skal det være litt action, sier den lokale føreren med et smil.

– Jeg ville ta risikoen for å kunne nærme meg bilene foran og jeg er egentlig kjempefornøyd med at vi prøvde. Det var en fin helg, hvor vi i lang tid var en del av tetstriden. En slik krasj skjer jo ganske sjelden, også. Det er fire-fem år siden jeg hadde en slik opplevelse sist, avrunder den blide sjåføren.