Ole Christian Veiby ville ikke gi seg uten kamp under helgens rally på Sørlandet. Han ga Eyvind Brynildsen tøff motstand helt til målstreken.

– Det ble egentlig litt for interessant, smiler den lokale føreren, som egentlig hadde kontroll gjennom det meste av løpet:

– Vi ledet etter det første etappe og fikk etter hvert en god luke. Vi skulle kontrollere inn, men av en merkelig grunn skjedde det noe med bilen. Det oppsto vakuum i bensintanken, noe som førte til at bilen sakte, men sikkert døde ut. Det fikk vi heldigvis fikset, men vi mistet jo hele forspranget, tilføyer Brynildsen.

Før den siste fartsprøven var det bare 0,7 sekunder mellom ham og konkurrenten Ole Christian Veiby.

Kjørte for fullt

Begge klinket til på det siste etappe, men nok en gang var det Brynildsen og kartleser Anders Fredriksson som var raskest og vant knepent.

– Jeg måtte gi alt og det holdt akkurat. Dette var viktige poeng å få med i sammendraget, sier en lettet Brynildsen.

Mot gull

Det går mot en gullsesong for Våler-mannen. Nå leder han med totalt 19 poeng foran Veiby i Norgesmesterskapet og kommer etter alle solemerker til å ro dette i land.

Det er tross alt bare én NM-runde igjen av årets sesong.

– Vi skal klare å kontrollere dette inn hvis vi unngår tekniske problemer. Men det skal kjøres også, sier Brynildsen, som i slutten av september kan sikre seg sin andre NM-tittel i karrieren.

Internasjonal satsing

Det er ikke hvem som helst han la bak seg i helgen og som han også ser ut til å slå i sammendraget. Konkurrenten Ole Christian Veiby har blant annet vunnet WRC2-klassen i Rally Polen i år og levert andre solide resultater internasjonalt.

Derfor har Eyvind Brynildsen nå klokkertro på at også han kan hevde seg internasjonalt. Men da må det økonomiske komme på plass først.

– Det hadde jo vært gøy, for nivået vårt er godt nok. Men vi må se hva vi får inn og hvordan budsjettet blir. Med mer penger kan jeg oppgradere bilen, trene mer og kjøre flere løp, avrunder den håpefulle Ford-føreren.