Østberg og Andersson, som kjører DS WRC for Citroen Racing, er i gang med den 8. runden i årets Rally VM, Rally Finland, denne helgen.

– Vi er godt forberedt, sier Mads i en kommentar.

Østberg var raskest på shakedown torsdag formiddag. Én etappe ble kjørt og der endte Østberg på 6. plass, 1,7 sekunder bak etappevinneren Sébastien Ogier.

Fredag er det duket for ni etapper - det uten service.

– Det er vanskelig å forutse hvordan været og forholdene vil bli, men det er absolutt helt avgjørende å få oppsettet på bilen riktig. For når vi forlater servicen på morgenen er det ingen mulighet for å gjøre justeringer da det ikke er service i dag, skriver Østberg i en kommentar på sin Facebook-side.

Østberg lover derimot at både han, og kartleseren, er klare.

– Stemmer alt håper vi å pushe hardt og ende dagen blant topplasseringene, sier Østberg.

Også Eyvind Brynildsen er i Finnland. På en første etappen kjørte han inn til nest beste tid i sin klasse, WRC2.

Før rallyet

– Med god test i forkant har vi funnet et bra oppsett på bilen. Vi har testet på regnvåte veier, men skulle det blir tørrere veier videre i løpet, har vi god kontroll, og god følelse. Vi prøvde tre forskjellige justeringer på dagens shakedown, som vi forøvrig vant. Vi fikk også gode svar sammenliknet med konkurrentene både for 1. og 2. gangs gjennomkjøring, fortsetter han.

Rally Finland er det ultimate løpet i VM sesongen hva høy fart på grusveier gjelder. Østberg kjørte løpet første gang i 2006, og har god erfaring med forholdene, i et løp som alltid har vært høyt oppe på favorittlista både til fører og kartleser.

Løpet startet i Jyväskylä torsdag kveld, med en kort etappe på 2, 27 km., og går i mål samme sted søndag ettermiddag. Da har førerne tilbakelagt 320 km. på de karakteristiske raske og kuperte finske veiene.

I dette rallyet er nemlig bilene til tider, like mye i lufta som de er på bakken. Vi kan med sikkerhet si allerede nå at det kommer til å bli en del spektakulære hopp i løpet av helgen. Mads og Jonas ligger på 3. plass i årets VM, med spenning både oppover og nedover på listen.

Det er også høye forventninger til Eyvind Brynildsen og kartleser Anders Fredriksson i WRC2-klassen.