Østberg på pallplass i Rally Sweden

For femte gang kom Mads Østberg på pallen i Rally Sweden.

For femte gang kom Mads Østberg på pallen i Rally Sweden. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mads Østberg og Ola Fløene havnet på 3. plass i Rally Sweden.

DEL

Løpet ble avsluttet søndag ned slalåmbakken i Hagfors. Tusenvis av tilskuere var tilstede, og det var stor stemning da førerne nærmest hoppet over mål i det tradisjonsrike løpet.

Etter en snøfri og mild periode i forkant av løpet, kom heldigvis vinteren tilbake på fredag.

Den store fighten om plassene i WRC ble egentlig utkjempet på fredag og lørdag. Før dagens etappe var både pallplasser og plassene etter avgjort. Det gikk ikke utover stemningen blant publikum på den avsluttende etappen.

Fornøyd

- Jeg er fornøyd med å ha levert enda en pallplass i Rally Sweden, sier Mads i en pressemdling.

- Siden 2011 har jeg vært på pallen i Sverige fem ganger. Det plasserer meg i en liten og eksklusiv tomannsgruppe med Jari Matti Latvala som den aktive føreren i WRC med flest pallplasser i Rally Sverige. Det er jeg stolt av, sier Mads med et smil.

For det ble vinterrally med snø og kulde som kom i siste liten. Det ble veldig vanskelig uten brøytekanter, og med blanding av is og frossen grus under snøen.

- Men vi fikk betalt for jobben vi gjorde i forkant, klarte oss gjennom med bra flyt og uten å gjøre feil, som mange av våre konkurrenter gjorde. Så må jeg også si at samarbeidet inne i bilen mellom Ola og meg går helt suverent, og det lover godt for løpene som kommer.

Sammenlagt i VM etter to løp leder Sebastian Ogier, med Andreas Mikkelsen på 2. plass og Mads på 3.plass.

Artikkeltags