- Det var tett mellom Mads og meg i lang tid, så det var veldig gøy, sa Brynildsen, som til slutt havnet cirka 20 sekunder bak Østberg.

På tredjeplass fulgte Anders Grøndal, som havnet totalt 30 sekunder bak vinneren. Deretter var det et stort hopp ned til de andre konkurrentene.

Artig opplevelse

Mads Østberg har tidligere år tatt to overlegne seire i NM, og synes det derfor var hyggelig med solid motstand under helgens fartsfylte begivenhet.

– Vi var forberedt på at det kom til å bli jevnt på de raske og åpne etappene i starten av løpet. Utover ettermiddagen økte vi litt på de mer tekniske prøvene. Men det var veldig moro og det ble nok en gang jevnt i Aurskog-Høland Rally. Vi måtte virkelig jobbe for seieren, fortalte Østberg, som for øvrig ligger på 3. plass i sammendraget i World Rally Championship (WRC) etter fem runder.

Mindre kjøring

Eyvind Brynildsen satser ikke for fullt i år, selv om han denne helgen ga en klar bekreftelse på at han fortsatt henger med i Norgestoppen. Han har kun et håp om å kjøre to VM-løp og én NM-runde før sesongen avsluttes til høsten. Brynildsen skal heller bruke rikelig med til på å forberede den neste rallysesongen.

– Det er 2017 vi jobber mot nå. Det store målet er jo å kjøre WRC, avrundet han.

Topp 10 i NM

1. Mads Østberg

2. Eyvind Brynildsen  (+0.20,2)

3. Anders Grøndahl    (+0.30,3)

4. Jo Inge Bakken     (+ 1.41,2)

5. Bernt Kollevold      (+2.03,1)

6. Frank Sørhaug      (+2.43,7)

7. Kenneth Johnsrød (+2.47,0)

8. Geir Helge Frøslid   (+2.49,0)

9. Tony Caspersen    (+3.01,6)

10. Oscar Solberg     (+3.01,8)