Gå til sidens hovedinnhold

Råsterk keeperkjempe

Artikkelen er over 12 år gammel

Kevin Duvé (17) er en av våre mest lovende fotballkeepere. Men i mars begynte han å trene styrkeløft for å bli sterkere. Og i helgen ble han like godt syd-norsk mester.

Forløpig fungerer altså den sjeldne kombinasjonen som Kevin Duvé kjører, mellom fotball og styrkeløft. –Så langt går det greit. Jeg trengte mer fysisk trening, og valgte derfor å bli med styrkeløftklubben. Og resultatene har jo kommet, smiler unggutten, som perset så det dundret i helgens mesterskap på hjemmebane.
Han var utilnærmelig i sin klasse, og cruiset nærmest inn i markløft, som var den siste av de tre disiplinen i styrkeløft-konkurransen. – Jeg safet på det første løftet mitt, og startet pent på 170 kg. Og da jeg greide det hadde jeg allerede vunnet sammenlagt, forteller Duvé.

Øker mye

Han fulgte opp med 200 kg i sitt siste løft, og perset dermed med hele 15 kg. I knebøy og benkpress ble det henholdsvis 145 kg og 115 kg. Totalt ble han syd-norsk mester med en margin på hele 70 kg.
– Jeg har økt max-prestasjonene mine med 30 kg bare på å trene på meg tre kg ekstra muskelmasse, og foreløpig har jeg mye å gå på i vektklassen min. Jeg veier 72 kg og går i klasse 75 kg, så med tre kg muskler til bør jo resultatene bli enda bedre, forteller den sterke fotballkeeperen.
– Og øker jeg tilsvarende, er jeg på den norske rekorden, smiler han.

Kevin trener opp til tre økter daglig, fordelt på Wang Toppidrett, Moss FK og styrkeløftklubben. Men alt reguleres i forhold til kampene hans.
– Jeg trener aldri for hardt før en kamp, men styrketreningen er jo noe som også hjelper meg veldig i fotballen, avrunder Kevin Duvé.
Han ble forøvrig behørig heiet frem av lagkameratene i Moss FK, og A-lagsspiller Krister Wemberg var blant gutta i fanklubben. – Det er moro å se på, og gøy at Kevin lykkes. Og det er viktig å støtte kompisene sine, sier Wemberg.

Godt mesterskap

Forøvrig ble det et godt mesterskap for Moss Styrkeidrettsklubb. Ann Kristin Olsen gjorde som hun lovet, slo sin egen norske rekord i benkpress og økte den til 85 kg. Hun vant selvsagt sin klasse, yngre veteran 56 kg. Carina Holm ble toer i damer 56 kg.
Blant gutta ble det klasseseier til John Anders Terland i 100 kg, mens Rune Lauvås i 125 kg ble nr. to. I samme klasse ble David Haraldsen disket.

Tommy Skjelmoen 125 kg og Ann Kristin Olsen løftet også ren benkpress i går, men vi har dessverre ikke fått resultatene derfra. n