Gå til sidens hovedinnhold

Rekordskred og NM-gull for Tutta Kristine Hanssen

Tutta innfridde favorittstempelet

Artikkelen er over 6 år gammel

Tutta Kristine Hanssen (26) vant sin klasse soleklart under NM i styrkeløft. Samtidig slettet hun noen rekorder.

Tutta satte nye perser og norgesrekorder i både benkpress og markløft, og 26-åringen fra Moss, som nå løfter for Askim Styrkeløftklubb, presterte godt i alle tre disipliner i klassen -63 under NM i styrkeløft i Askim i helgen.

Hun tok 197,5 kg i knebøy, 145,5 kg i benkpress og 197,5 kg i markløft med en total på 540,5 kg.

Minus på knebøy

– Det gikk overraskende bra i benkpress og markløft. Jeg løftet 5,5 kg mer i benk i dag enn i EM for noen uker siden. Med tanke på at jeg har slitt med et håndledd var det veldig gøy å få til det, sier Hanssen.

Det som hun selv mener har vært hennes dårligste øvelse, markløft, fikk hun også skikkelig til under NM. Hun satte ny personlig rekord med 197,5 kilo, som er 2,5 kg mer enn persen hun nylig satte i EM. Knebøy derimot var hun ikke fornøyd med.

– Knebøyen var en teknisk katastrofe. Jeg har ingen optimal løftestil og må jobbe mye videre med det, sier hun til Moss Avis.

Satser mot VM

Tuttas neste mål er VM i slutten av året. Nå skal hun sette seg ned og evaluere det hun har gjort hittil i år, samtidig som en stor og viktig treningsperiode ligger foran henne.

– Skal jeg være med internasjonalt i seniorklassen må jeg gjøre det bedre enn jeg gjorde det i dag. Målet er å komme over 550 kg totalt til VM, sier Tutta Kristine Hanssen til Moss Avis.

Ingen kongepokal

Etter sine løft var hun optimistisk rundt sine sjanser til å ta kongepokalen.

– Jeg kjemper mot en annen landslagsløfter, Marte Elvrum. Jeg unner henne å gjøre det bra, men håper selvfølgelig at jeg tar den, sa hun da.

Dessverre ble det ingen kongepokal på Tutta, som måtte se seg slått av nettopp Marte Elvrum.

Hennes personlige rekorder er nå: 210 kg i knebøy, 145,5 kg i benkpress og 197,5 kg i markløft.

Kommentarer til denne saken