Roklubben dro til NM i Stavanger med forhåpninger om to gull. De kom hjem med fem gull, tre sølv og en bronse. Med så gode resultater vant de medaljeoversikten med flest sølv og gull. – Vi har ikke vært i nærheten å gjøre det så godt i et NM noen gang, så dette er helt fantastisk, sier rosjef Jon Rekstad.

Rebekka Wiberg-Bugge har vært helt i toppen av juniorene i hele år, og med gull i singelsculler fortsetter hun å vise at hun hører hjemme blant de beste. – Det har vært et mål hele sesongen å ta et gull i NM, så det var utrolig gøy, sier hun.

Hun skal nå opp på seniornivå, og håper å kunne kjempe om plass i VM. – Jeg har en stor jobb å gjøre hvis jeg skal komme dit, men jeg skal satse for å ta igjen de seniorene som ligger foran meg, sier hun.

Wiberg-Bugge ble også historisk under NM, da hun som første jente tok bronsemedalje sammen med guttene i åtter. Det var nemlig første år at jenter i åtterbåtene var lov.

– Det var artig, men det var ikke alle som var like fornøyde med det, sier Rebekka.

– Siden regelen er ny var det ikke alle dommerne som var like oppspilt av tanken på at jenter kunne ro sammen med guttene. Men hele poenget med regelen er å få flere til å konkurrere i åtterklassen, så de får venne seg til det, supplerer rosjef Rekstad.

LES OGSÅ: Utfordret av Tufte

Kjempet mot Tufte

Robin Munoz Fjeldstad og Erik Solbakken måtte kun se seg slått av verdenseliten i dobbeltsculler, da de kjempet mot Olaf Tufte og Kjetil Borch. De to internasjonale roerne gikk av med seieren, men det var likevel en morsom opplevelse.

– Å få stå på pallen med Tufte og Borch er utrolig, så får vi heller trene ekstra mye for å slå dem neste år, sier Fjeldstad.

Mikko Rekstad, Alfred Eliassen, Einar Solbakken og Vegard Hjortkær Sæby tok med seg topplasseringene i både firer og dobbeltfirer. I tillegg tok Solbakken og Rekstad med seg en ytterligere gullplassering i toer, før sistnevnte også var med helt til topps i lettvekt firer.

– Det var supert for oss i Stavanger, sier Mikko Rekstad og Einar Solbakken til Moss Avis.

De dro nemlig til NM med mål om et gull, i toer, noe de klarte med glans. Og mer skulle det bli da de dro hjem med henholdsvis fire og tre NM-gull hver. – Vi kom for én medalje, og kommer hjem med mange flere, så det er bare en bonus. Roinga vår var blant det beste vi har gjort, så det er morsomt at ting funket som det skulle, sier de.

Med gode resultater hele sesongen, deriblant fra Nordisk tidligere i sommer, prikket mosseroerne også inn formen i NM. Trener Per Ivar Berg mener utøverne skal ha ære for jobben de har gjort i år.

– De som har prestert godt i NM er de vi har sett på trening hver dag i hele ferien fram til skolestart, og som har fortsatt med å trene godt fram mot NM. Det er en lang sesong fra de første stevnene i mai fram til nå, så at de har trent så mye for å holde formen ved like viser hvor mye kontinuerlig trening har og si. Det kan de være stolte av, sier han.