Skyter for Norge

LANDSLAGSMANN: Pål Øyvind Ørmen skal forsvare Norges ære under Nordisk mesterskap om tre uker. (Foto: Dan Kåre Engebretsen)

LANDSLAGSMANN: Pål Øyvind Ørmen skal forsvare Norges ære under Nordisk mesterskap om tre uker. (Foto: Dan Kåre Engebretsen)

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Råde Skytterlag kan slå seg på brystet og skryte av at de har to landslags-skyttere i sine rekker.

DEL

Råde-skytterne Pål Øyvind Ørmen og Christian Holstad Lilleng er nemlig tatt ut på Det Frivillige Skyttervesens (DFS) landslag til Nordisk mesterskap i Overhalla 1. og 2. september. De to er også de eneste skytterne fra Østfold som er tatt ut.
Ørmen har allerede fått beskjed om at han skal skyte konkurransene, mens Lilleng foreløpig kun er innkalt som reserve. Totalt er 18 skyttere innkalt, inkludert tre reserver.
– Det er gjevt å få være med på dette, selv om jeg er litt overrasket. Jeg har skutt få stevner i år og var heller ikke med på Landsskytterstevnet, da jeg var trener i VM, sier Christian H. Lilleng.
På de stevnene han har skutt, har Lilleng derimot markert seg, og står med seier i rundt halvpartene av årets stevnestarter.
– Ja, det har gått bra, og det er vel derfor jeg er med, smiler Lilleng.
I Nordisk mesterskap, som er det høyeste mesterskapet man har innen DFS, konkurreres det i disiplinene baneskyting, feltskyting og felthurtigskyting. Den andre skyttergrenen i Norge, der de olympiske grenene inngår, administreres av Norges Skytterforbund. Det er forøvrig her Lilleng er trener, for riflelandslaget.
For Pål Øyvind Ørmen blir mesterskapet i Overhalla hans tredje på rad, mens Lilleng kun har deltatt i ungdomsmesterskap i disse øvelsene.
knut-eigil.nesselquist@moss-avis.no
Tlf. 69205024

Artikkeltags