Blandede følelser for Malin etter EM

Har nivået inne: Malin Westerheim ledet EM i halvmatch under EM i Baku, men sviktet dessverre på stående skyting. Foto: Privat

Har nivået inne: Malin Westerheim ledet EM i halvmatch under EM i Baku, men sviktet dessverre på stående skyting. Foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Malin Westerheim ble tatt av nervene etter å ha fått en fantastisk åpning på sin EM-øvelse.

DEL

Krapfoss-skytteren lå faktisk i tet etter å ha skutt liggende og knestående, og finaledrømmen levde så til de grader.

Men så sviktet det på stående skyting og hun måtte dermed ta til takke med en 15. plass.

– Jeg er superflink til å vente på riktig vind og er tålmodig, men når jeg kommer på stående skyting får jeg kjenne på nervøsiteten som jeg våknet opp med på morgenen, forteller Malin.

- Jeg klarer ikke roe ned kroppen i stillingen. Jeg bommer på vinden, og får skudd som sitter mye lenger ut enn jeg ser selv, og kommer samtidig i tidsklemma på slutten. Da må jeg ta større sjanser enn om jeg kunne jobbet mer og kontrollert skuddene i større grad. Skuffelsen over stående er stor, men vissheten om at jeg var Europas beste kne- og liggende skytter i de vanskelige forholdene som var på torsdag begynner å overskygge skuffelsen, fortsetter hun.

Halvmatch-øvelsen var Malins eneste i EM. Nå reiser hun hjem til Norge og Landsskytterstevnet. Der skal hun vel å merke ikke skyte, men være med som arenakommentator.

Artikkeltags