Henrik (21) får 100.000 kroner: – Mer enn jeg håpet på

STOLT: Henrik Larsen fra Mysen får 100.000 kroner av Østfold Fylkeskommune til videre satsing på skyting. – Disse pengene hjelper veldig i hverdagen, sier 21-åringen.

STOLT: Henrik Larsen fra Mysen får 100.000 kroner av Østfold Fylkeskommune til videre satsing på skyting. – Disse pengene hjelper veldig i hverdagen, sier 21-åringen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Skyttertalentet Henrik Larsen (Krapfoss Sportsskytterklubb) håpet på litt støtte fra fylkeskommunen, men at beløpet skulle bli så høyt, kom overraskende.

DEL

Østfold fylkeskommune har de siste årene bidratt til etableringen av Toppidrettssenteret i Fredrikstad, vært en pådriver for nye idrettsanlegg, og bidratt økonomisk til større arrangementer som profilerer Østfold. Nå var turen kommet til å støtte enkeltutøvere. Onsdag ble bryteren Grace Bullen fra Fredrikstad og skytteren Henrik Larsen de to første som får støtte gjennom denne nye støtteordningen.

Tildelingen fant sted under næring og kulturkomiteens møte på Litteraturhuset i Fredrikstad. 

Bullen og Larsen får begge 100.000 kroner fra Østfold fylkeskommune.

– Kommer godt med

Og det var glade prisvinnere som tok imot hyllest, pengestøtte, blomster og applaus under offentliggjøringen.

– Jeg søkte og hadde et håp om støtte. Men at jeg skulle få så mye, det hadde jeg ikke trodd. Man blir ikke rik av å drive med skyting, så dette hjelper veldig i hverdagen. I skyting er det mentale veldig viktig, da hjelper det veldig å ikke måtte tenke på for eksempel økonomi, sier Larsen til Smaalenenes Avis. Krapfoss-skytteren har B-stipend fra Olympiatoppen på 75.000 kroner, samt støtte fra Norges Skytterforbund og enkeltsponsorer. Hvor mye penger satsingen hans koster, har han ikke turt å regne på.

– Nei, det tør jeg ikke, humrer han.

21-åringen er allerede som andreårssenior godt etablert i verdenstoppen i skyting. Nylig ble han nummer fem på øvelsen helmatch i München. I november sikret han også Norge kvoteplass til OL med en sterk fjerdeplass i VM. Det er også OL i Tokyo neste år som er hans store mål.

– OL er noe helt annet enn andre konkurranser, men kommer jeg dit, så er det lov å drømme om medaljer, mener Henrik Larsen, som skyter for Krapfoss Skytterlag i Moss.

Før den tid er det imidlertid flere internasjonale mesterskap og verdenscup. Neste nå for landslagsskytteren er European Games om to uker i Minsk.

– Setter fylket på verdenskartet

Den andre som får 100.000 kroner, Grace Bullen fra Fredrikstad, har også OL i Tokyo som sitt store mål. 22-åringen har så langt i karrieren blant annet tatt gull i ungdoms-OL, EM og senest høsten 2018 da det ble gull i ungdoms-VM i Romania.

(Saken fortsetter under bildet)

– Dette er utrolig hyggelig, og betyr veldig mye. Det gjør hverdagen lettere, og vil kunne gi bedre prestasjoner. Jeg kan for eksempel ha med meg flere folk i støtteapparatet, sier Bullen.

Leder Andreas Lervik i næring og kulturkomiteen er stolt over at Østfold kan skilte med utøvere Bullen og Larsen som setter fylket på verdenskartet.

– Jeg er stolt over at vi i fylket har så talentfulle utøvere som representerer Østfold på en fantastisk måte. Dette er utøvere som er markante internasjonale størrelser i sin idrett, sier Lervik.

Artikkeltags