Henrik Larsen vil bli verdens beste rifleskytter

På reisefot: Krapfoss-gutten Henrik Larsen har en spennende framtid i møte. Nå blir han USA-student med OL i Tokyo i 2020 som hovedmål. Foto: Privat

På reisefot: Krapfoss-gutten Henrik Larsen har en spennende framtid i møte. Nå blir han USA-student med OL i Tokyo i 2020 som hovedmål. Foto: Privat

Artikkelen er over 3 år gammel

Krapfoss-skytteren Henrik Larsen (19) senker ikke siktet når han ser framover. Snart reiser han til USA, og målet er å bli verdens beste rifleskytter.

DEL

Etter sommeren reiser Larsen, som nylig avsluttet luft-EM i Maribor, til statene. De tre neste årene skal 19-åringen være frontfigur på universitetslaget til University of Kentucky i USA. Der vil han få profesjonell oppfølging fram mot OL i Tokyo i 2020.

Amerikanerne har nemlig lagt merke til den energiske og lett omgjengelige juniorskytteren til Krapfoss Sprotskytterlag, som opprinnelig er fra Trømborg like utenfor Mysen. Og da søknaden om opptak kom, var de raske med å signere Henrik. Universitetet visste at de ville få en ny frontfigur som både ville, kunne og turte å sette seg hårete mål.

Vil gi alt

– Jeg går «all in» for å bli verdens beste rifleskytter, sier sisteårs-junioren ubeskjedent til skyting.no.

Og han er på god vei. Etter at han sluttet ved NTG har han studert ved American College of Norway i Moss, som er en forstudie som må gjennomføres før han kan reise over dammen til høsten.

Henrik har lagt ned store doser trening i mange år, noe som har gitt et voldsomt løft det siste året. 629,5 på 10 meter luftrifle i Alfhallen forleden sier mye. Det er verdensklasse, og et resultat som gir han topp ranking i Norge, uansett alder og kjønn.

– NTG la grunnlaget for satsning min. Jeg startet med DFS som ungdom, men fant fort ut at jeg var i ferd med å miste litt av gnisten. Jeg valgte å satse på match, og luft, for å få være med ut i verden. Da jeg kom til NTG vokste jeg ikke bare som skytter, men også som menneske. Jeg fikk tidlig være med ut og representere med det norske flagget på brystet. Det ga mersmak. Mye mersmak, sier Henrik til skyting.no.

– Jeg har jobbet godt gjennom tre år for å skape et grunnlag, men det var ikke før etter NTG at resultatene virkelig begynte å komme. Da fikk jeg jobbet godt med teknikken, og det tenkte jeg ikke så mye på da jeg gikk der. Det ligger mye bak gode resultater, først og fremst mengdetrening, men også en forståelse om hvor mye det faktisk krever av hver enkelt utøver for å få det til, fortsetter han.

Som en proffutøver

19-åringen gjorde en godkjent jobb under EM, men har ingen planer om å slå seg til ro med kun finaleplasser.

– Har man små mål blir man ikke størst, så her er det «all in» for å vise at alt er mulig bare man jobber hardt nok. Jeg tror dette er veien å gå, for å bli best. Ved siden av skytingen er planen å studere arkitektur. Jeg gleder meg, sier Henrik.

Og han har klare planer med valget sitt av Kentucky som base.

– Jeg valgte Kentucky for å bli en av frontfigurene på skytterlaget deres. Med det får jeg anledning til å dra hjem og skyte mesterskap og vurderingsstevner. Er jeg i tillegg en god elev på skolen, får jeg reise hjem så mye jeg vil for å delta i de viktige stevnene. Og jeg kommer til å ha tett kontakt med sportssjefen i forbundet. Jeg får den samme støtten som OL-mesteren Henri Junghanel fikk, så alt av nødvendig utstyr og ammunisjon får jeg jeg dekket, samt en del i forhold til skolen og mat. Ellers har vi har flere trenere, fysioterapeuter og all mulig støtte, så dette er som et proffliv, bare med skole. Det er et eventyr det skal bli moro å bli en del av, sier Henrik, som allerede har vært på tur over og vurdert forholdene.

Artikkeltags