Krapfoss-skytterne herjet i NM

Toppen av pallen: Malin Westerheim skjøt solid og var uslåelig i dameklassen i NM. Begge foto: Privat

Toppen av pallen: Malin Westerheim skjøt solid og var uslåelig i dameklassen i NM. Begge foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Det vil ingen ende ta for Krapfoss' superskyttere. I helgen markerte de seg så til de grader i norgesmesterskapet i Elverum.

DEL

Det ble sendt fem utøvere fra Moss og alle satte sitt preg på konkurransen. Først var det Malin Westerheim som virkelig herjet i damenes 50m match.

Hun havnet på poengsummen 573 i den innledende skytingen og lå derfor på en 2. plass. I finalen feiet hun derimot alle av banen og vant klart etter å ha skutt 454 poeng.

– Dette var skikkelig moro, jubler Malin og fortsetter:

– Poengsummene var ikke all verden, men det holdt. Det var vanskelig lys- og vindforhold både under den innledende skytingen og i finalen, så det var krevende på standplass. Men det er en utendørsidrett vi driver med og det er disse utfordringene som gjør det gøy.

God konkurranse

Meritterte Westerheim måtte selvsagt tåle å være blant favorittene til helgens norgesmesterskap, men hun tok ikke gullet som noen selvfølge.

– Vi er så mange gode kvinneskyttere for tiden, at det var ingen selvfølge at jeg skulle vinne NM. Det gjorde det bare ekstra godt å ta seieren, smiler hun.

Malin imponerte også på lag sammen med Eline Utne og Ingrid M. Håkenåsen. De tok sølvmedalje på helmatch med 1687 poeng og fulgte deretter opp med bronse i 50m liggende med 1841 poeng.

– Det er gøy å kunne stille lag på damesiden. Det er ikke hverdagskost, sier Malin.

Flere i toppen

Det var også flere som leverte meget godt blant de lokale i Elverum. Årets Kongepokalvinner ble tildelt Kjell Roar Livold som vant herrenes 50m liggende med gode 248,5 poeng etter 3. plass innledende med 622,8 poeng.

Therese Løvhaug, som stiller i klassen «SH2», tok en sterk sølvmedalje med 606,6. Konkurrenten Heidi S. Rogne vant med 606,7, så Løvhaug var ekstremt nære gullmedaljen. Det til tross for at hun måtte låne rifle.

– Vi fremhever Thereses innsats på grunn av lånt rifle fra laget kun fem dager før NM startet. Det er meget godt jobba, skriver Krapfoss Sportskytterlags leder, Arve Hansen, i en mail til Moss Avis.

De lokale utøverne viste nok en gang at de er blant de aller beste i landet. Det gleder Hansen seg stort over.

Enorm prestasjon

– Dette er vi stolte av. Gratulerer til dere alle med strålende innsats. Det betyr mye for laget og utøverne, og den fremtidige satsingen. Det teller godt i historiebøkene at klubbens skyttere i tre år på rad også har fått tildelt kongepokalen, sier skytterlagets ivrige leder avslutningsvis.

Malin Westerheim fikk den i 2015, mens Are Hansen tok kongepokalen i 2016. Kjell Roar Livold sikret den som kjent i år.

Artikkeltags